Atenție, călători! Restricții de trafic prin șase posturi vamale din cauza ninsorii

border
Foto: Photo Credit: border.gov.md

În legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, cauzată de ninsori abundente sunt din nou consemnate restricții de trafic prin posturile vamale ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnoe”, ”Vulcănești” și ”Cișmichioi”.

(UPDATE ora 18:10) Prin punctul de trecere ”Tudora” a fost reluat traficul mijloacelor de transport de mare tonaj. La fel, au fost ridicate restricțiile de trecere a frontierei prin punctele de trecere ”Palanca” și ”Săiți”, care activează în regim normal.

(UPDATE 13.00) Autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au informat precum că au fost instituite restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu R. Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Mai mult, circulația este interzisă în zona de sud a frontierei, de pe partea ucraineană, iar acest fapt condiționează neautorizarea trecerii frontierei de stat prin punctele de trecere situația la hotarul moldo-ucrainean.

Poliţia de Frontieră colaborează în permanență cu autorităţile de frontieră din statele vecine, în vederea informării operative cu privire la situația de la graniță.

(UPDATE 11:50) A fost reluată activitatea prin postul vamal ”Cișmichioi”, ”Basarabeasca” și ”Mirnoe”. Referitor la postul vamal ”Basarabeasca”, menționăm că circulația este permisă doar până în localitatea Serpnaia (UA), iar după traversarea postului ”Mirnoe” este posibil de circulat doar până în orașul Bolgrad (UA).

(UPDATE 10:50) Traversarea frontierei de stat este restricționată și prin postul vamal ”Palanca”.

(UPDATE 10:20) Din cauza traseelor înzăpezite pe teritoriul ucrainean este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”.

Din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin posturile vamale nominalizate să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o nouă aplicație „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

Reamintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de ninsori puternice. Codul Galben este valabil începând de pe 11 ianuarie, iar noul strat de zăpadă va constitui între 5-10 cm. Izolat se vor forma troiene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente