Al patrulea bănuit în cazul Cristinei Parhomenco a fost extrădat de autoritățile din Ungaria

collageplad-e1481022799980-1140×641-1-1140×641

Vlad Vitalie, al patrulea tânăr implicat în cazul omorului Cristinei Parhomenco din Strășeni, a fost extrădat astăzi, 11 ianuarie, ora 16:30 pe aeroportul din Chișinău, de către autoritățile ungare. Acesta urmează să fie predat la Inspectoratul de Poliție Strășeni.

Procurorul de caz, Alexandru Rață a relatat pentru diez.md că tânărul va fi pus sub acuzare, iar după ce toate expertizele vor fi gata, dosarul va fi trimis în judecată.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost anunțat în căutare internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP și reținut de organele de drept ale Ungariei la data de 6 decembrie 2016.

De menționat că, procesul neântârziat de extrăxdare a avut loc datorită implicării operative a Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al IGP (INTERPOL).

Amintim că suspectul de 17 ani a fugit în România, imediat după ce, împreună cu alți trei tineri, au omorât fata de 14 ani din Strășeni. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar cel mai mic, de 13 ani, nu poate fi cercetat penal și este acasă. Tinerii au fost puși sub acuzare pentru omor intenționat prevăzut de art. 145 al Codului Penal.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a dispărut pe 25 noiembrie. În data de 30 noiembrie, a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente