Compania coreeana Samsung a anunțat, la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show din Las Vegas, lansarea unui nou fond de investiții de tip venture capital, cu fonduri în valoare totală de 150 de milioane de dolari pe care urmează să le investească în startup-uri din tehnologie din întreaga lume, scrie startupcafe.ro.

​Acest gen de fond de investiții a fost lansat prima data de Samsung în 2013 și funcționa pana acum în cadrul Samsung Global Innovation Center. La CES 2017 gigantul IT a mai anunțat ca acest fond se va numi de acum Samsung Next.

Ținta acestui fond vor fi startup-urile din tehnologie, din întreaga lume, care au nevoie de finanțări de la cele de tip seed (prim stadiu) până la seria B (o a treia rundă de finanțare). Mai exact, focusul va fi asupra startup-urilor care dezvoltă produse din domenii precum cel al realității virtuale, inteligența artificială, internetul tuturor lucrurilor (IoT) și alte noi tehnologii, potrivit reprezentanților companiei.

Printre startup-urile care au obținut investiții din partea Samsung Global Innovation Center, în anii anteriori, se numără: Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK și Virtru.

Fondul de investitii are 15 sedii în întreaga lume, cel mai recent deschis este cel din Tel Aviv și promite că acest numar va crește semnificativ în 2017