Președintele ales al SUA, Donald Trump, a reacționat luni la discursul deosebit de ramarcat al lui Meryl Streep rostit duminică seara la gala Globurilor de Aur, în care actrița a revenit la ceea ce ea a numit ironic „performanța anului”: imitarea batjocoritoare, în timpul unei întâlniri publice în noiembrie 2015, de către Donald Trump a unui jurnalist de la New York Times, care suferă de boli articulare ce-i limitează mișcările brațelor, scrie Huffington Post, citat de Agerpres.

Potrivit revistei People, imediat după discursul acid al lui Meryl Streep, președintele ales Donald Trump a declarat într-o primă reacție telefonic pentru New York Times că nu a văzut în direct discursul lui Meryl Streep, însă „nu este surprins de atacul oamenilor filmului liberal”, pentru că actrița este o persoană care o susține pe Hillary Clinton, relatează UPI.com.

Apoi, Trump a comentat subiectul pe Twitter, mijlocul său de comunicare favorit. „Meryl Streep, care este una dintre cele mai supraapreciate actrițe de la Hollywood, nu mă cunoaște însă m-a atacat seara trecută la Globurile de Aur. Ea este o servitoare a lui Hillary care a pierdut enorm”, a scris Trump, făcând referire la sprijinul actriței pentru candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA.

„Pentru a o 100-a oară, nu am parodiat un reporter invalid (niciodată nu aș face așa ceva), ci doar am arătat cum se „înjosește” când a schimbat complet o știre veche de 16 ani doar ca să mă pună într-o lumină negativă”, a mai scris Trump pe Twitter.

Amintim că mai multe vedete de la Hollywood, cu Meryl Streep în frunte, au profitat de gala premiilor Golden Globes pentru a-și afișa ostilitatea față de noul președinte american.