Belarusul a eliminat vizele pentru 80 de țări, pentru șederile de cel mult 5 zile

belarus
Foto: blog.hostelite.com

Belarusul a anunțat luni anularea obligativității vizei pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările Uniunii Europene în ansamblu, Statele Unite ale Americii și Japonia, menționează Agerpres.ro.

Potrivit unui decret semnat de către președintele Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum. Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează îndeosebi 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând „partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi’„ și vizează ‘„stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor”, se menționează în decretul publicat de către președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen multiplă. Decretul va intra în vigoare după o lună de la publicarea sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente