(video) Peste o sută de persoane au fost salvate de pompieri din nămeți

iarnah

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a continuat deblocarea autoturismelor împotmolite în zăpada din centrul și sudul țării. Peste 110 oamenii au fost salvați de pompieri din mașinele blocate în zăpadă. Cele mai multe intervenții ale salvatorilor au avut loc în raioanele Ungheni, Călărași, Cimișlia, Leova, Căușeni, Taraclia.

Misiuni dificile pentru pompieri au fost înregistrate la transportarea bolnavilor din satele unde cu greu aveau acces autospecialele de intervenție. O femeie însărcinată din localitatea Cairaclia a fost transportată la spitalul raional din Taraclia prin intermediul salvatorilor, care au reușit să ajungă în localitatea înzăpezită.

O altă femeie din satul Marianca de Sus, raionul Căușeni a fost transportată de salvatori la spital, după ce starea de sănătate s-a agravat la domniciliu.

Pompierii au reușit în total să transporte patru pacienți spre spitalele din țară. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, pe parcursul ultimelor 24 de ore la lucrările de prevenire și lichidarea a consecințelor situațiilor de risc au acționat 300 de salvatori și pompieri cu 60 de autospeciale de intervenție.

În continuare oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în condiții dificile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente