Un nou Cod Galben. Ne așteaptă ninsori puternice și temperaturi de minus 18 grade

15803639_1898049527148049_4381275969483177984_n

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de ninsori puternice. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni ne așteaptă din nou ninsori puternice. Potrivi celor de la meteo, miercuri se prevăd ninsori puternice, noul strat de zăpadă va constitui între 5-10 cm. Izolat se vor forma troiene.

În zilele următoare temperaturile vor varia între +2 și -10 pe parcursul zilei și -2…-18 pe parcursul nopții. La sfârșitul săptămânii vremea se va încălzi pe timp de zi până la +1 grad Celsius, iar noaptea temperaturile vor varia între -8 …-13 grade Celsius.

meteo

În acest context Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu pornească la drum lung, iar dacă aleg să iasă pe traseele din țară să fie echipați corespunzător. Conducătorii auto sunt rugați să țină în portbagajul mașinii lopată și lanțuri, iar echiparea autoturismului să fie cu pneuri de iarnă.

Mai mult, înainte de a porni la drum oamenii sunt îndemnați să asculte atent buletinele meteo și să evite porțiunile înzăpezite. Pompierii vin cu recomandări față de cei care exploatează sobele. Specialiștii atenționează că nerespectarea regulilor antiincendiare poate duce la incendii cu urmări fatale.

Pentru a evita situațiile nedorite, sursele nu trebuie supraîncălzite, iar pe noapte focul trebuie stins din sobă. În caz de situații de risc oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 901.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente