O sută de turiști români și moldoveni blocați de nămeți în Bulgaria, aduși în România

masini-inzapezite

Coșmarul a ajuns, în sfârșit, la final pentru turiștii români și moldoveni blocați la granița dintre România și Bulgaria, scrie protv.md.

În apropiere de Vama Veche, aproape 40 de mașini în care se aflau peste 100 de persoane, inclusiv copii, nu au mai putut înainta din cauza troienelor și au așteptat ajutorul autorităților.

Și pe drumul spre Negru Vodă, aproximativ 50 de oameni au îndurat trei zile frigul, după ce s-au trezit blocați pe drum din cauza viscolului. Duminica noapte, utilajele de deszăpezire au răzbit prin munții de zăpadă și au putut să ajungă la ei, ca să-i aducă în România.

Oamenii au plecat spre case înainte să se dezlănțuie viscolul, dar nu au putut ajunge în țară. Ninsoarea i-a prins înainte de punctul de trecere a frontierei de la Negru Voda. Unii sunt cetățeni din Republica Moldova, care au petrecut Crăciunul pe rit vechi în mașini, încercând să nu se lase doborâți de gerul năprasnic.

Bulgarii au încercat să curețe drumul pe partea lor. Iar din România au fost trimise excavatoare pentru deblocarea tronsonului dintre vamă și localitatea Negru Voda. Intervenția utilajelor a fost dificilă în fața munților de zăpadă de câțiva metri. După câteva ore de lupta cu nămeții, utilajele au răzbit pana la oamenii aflați în pragul disperării de cât au dârdăit in frig.

Românii care au avut de așteptat în apropiere de Vama Veche au fost aduși în trei etape.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne a României a declarat „99 de persoane — 20 de copii și 37 de mașini. I-am adus în România în trei etape. Primele 13 mașini cu 38 de persoane au intrat în Vama Veche la ora 17.03. O a doua coloană însoțită de poliție și preluată de către polițiștii români, de 17 mașini și 55 de persoane, la 17.15 au intrat în Vama Veche. A treia coloană — 7 mașini, 26 de persoane — au intrat în Vama Veche la 18.25”.

Ultimul grup de turiști a intrat în România după miezul nopții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente