Echipa #diez mereu a crezut în ideea că fiece tânăr din Moldova trebuie cel puțin jumătate de an să trăiască în altă parte. Fie asta într-un oraș mare din SUA, sau într-un sat din Franța care e specializat în producția de vinuri, sau chiar în centrul Chinei, unde mulți din populația locală n-au văzut europeni.

Cu ajutorul programului AU PAIR acest schimb de experiență e posibil.

Iată destinațiile spre  care puteți pleca, locui și călători timp de un an: Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Austria, Elveția, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și China.

Care sunt avantajele că vei călători prin AU PAIR

Violeta Popa, SUA

#1. Ajungi într-un loc de pe pământ pe care până acum l-ai văzut doar în vederi sau în fotografii de pe Instagram;

#2. Interacționezi cu persoane de diferite culturi, așa cum ai văzut în filmele cu Indiana Jones. Iar „Orel ili Reshka” nu mai este doar o emisiune pe Youtube.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Tatiana

„M-am acomodat destul de repede cu vremea de aici, cu atmosfera din casă și cu familia propriu zisă. Petrecem vesel timpul cu ei, mă simt ca fiind un membru al acestei familii. Familiei îi place de mine și mie de ei. Odaia mea este dotată cu totul necesar și amenajata simplu dar cu gust. Sunt mulțumita de aceasta familie căci avem multe în comun și lor le place acest lucru”spune Tatiana care a făcut Au Pair în Tennessee, SUA.

#3. Îți perfecționezi  limba engleză, sau de ce nu, înveți o limbă nouă. Chineza mandarină de ex, este una din cele mai populare limbi pentru a fi învățate acum, mai ales dacă te orientezi în carieră pe partea business. Nimic nu e mai util decât să te afli într-un mediu cu vorbitori nativi ai unei limbi.

#4. Înveți să lucrezi în medii care în Moldova nu le-ai întâlni, ceea ce te face să fii mai flexibil și mai adaptabil în viitoarea ta carieră, lucru foarte important pentru CV-ul tău.

#5. Înveți să ai grijă de tine, să-ți bugetezi banii și să devii o persoană responsabilă și în afara Moldovei.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Alina

„Mulțumesc programului pentru toate experiențele trăite în acest timp! Copiii sunt foarte dinamici și interesanți, iar părinții fac tot posibilul ca să mă simt bine în familia lor. Totodată, încep să savurez din minunile orașului Zurich: clădiri deosebite, străzi pline de turiști, muzică, dar și bucătăria excepțională” spune Alina care a făcut Au Pair în Elveția.

#6. Faptul că ești în program îți minimizează la maximum cheltuielile, asta dacă ai încerca să călătorești din cont propriu, astfel poți vedea mai multe cu bani mai puțini.

#7. Fiind într-o țară străină mereu e mai ușor să călătorești în altă țară, pentru un week-end sau sărbători sezoniere, lucru mai puțin aplicabil la prețurile de avion din Moldova.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Ana

„Scopul meu în viață este să cunosc lumea, să călătoresc, să întâlnesc oameni de toate naționalitățile și să învăț ceva nou de la ei. Datorită acestui program lista mea de tari „Must Visit” s-a mărit . Am întâlnit oameni din Spania, Italia, Argentina, India, Marea Britanie, Rusia, Brazilia, SUA, România sau Mexic.
La familia gazdă am avut mult timp liber. Eu mă simt foarte bine aici, mai ales că azi în Hamburg e zi cu soare cea ce înseamnă că azi am să merg cu vaporul. Am vizitat doar câte ceva dar cred că deja e bine: Paris, Bruxelles, Leubek și Berli” spune Ana care a făcut Au Pair în Hamburg

#8. Faptul că vei avea o experiență internațională este un avantaj enorm atât dacă vrei să depui actele la vreo universitate de peste hotare sau dacă îți cauți un job.

#9. Dar cel mai important sunt prietenii pe care ți-i faci în această aventură. Prieteni care poate prima dată vor afla de Moldova, dar care mereu vor avea pentru tine dragoste și respect.

Ce trebuie voi să faceți în schimb

Eugenii Seremeta, Beijing, China

Participantul locuiește în familia gazdă și este primit ca un membru al familiei. I se oferă cameră separată, alimentare, asigurare medicală, posibilitatea de a frecventa cursurile și de a călători.

În schimb, Au Pair ajută familia în îngrijirea copiilor și lucru ușor menajer prin casă de aproximativ 5 ore zilnic. Familia oferă bani de buzunar (260 euro – 800$ lunar), 1,5 – 2 zile libere pe săptămînă și vacanță plătită. Timpul liber, participanții la program îl dedică studierii limbii străine, călătoriilor și evenimentelor cultural-distractive.

De asemenea, pentru a participa la program este necesar să aveți între 18 și 29 de ani, și să cunoașteți cel puțin una din următoarele limbi străine: engleza, franceza sau germana.

Svetlana Cologrivih, Germania

Cine e compania care facilitează schimburile de experiență

National Au Pair Center „Rejans-Prim” deja de 10 ani este unicul reprezentant oficial al programului de schimb cultural pentru tineri AU PAIR.

Peste 1.500 de tineri deja au profitat de serviciile Centrului și au devenit participanți ai programului AU PAIR.

În calitate de membru al organizațiilor internaționale IAPA și WYSE Travel Confederation,  agenția este acreditată în prestarea serviciilor la nivel internațional și colaborează numai cu reprezentanți oficiali ai programului AU PAIR în țările sus menționate. Fapt ce garantează participanților securitatea și exclude riscul de a deveni victime ale exploatării și traficului de ființe umane.

Iar pentru  ca totul să fie sigur și experiența voastră să fie una din cele pe care le veți povesti la nepoți este necesar să depuneți dosarul la program prin agenție:  National Au Pair Center este unicul reprezentant oficial al programului in Republica Moldova.

Mai multe informații despre serviciile AU Pair le găsiți aici.

zina-cataman-olanda-ouddorp-3

plisco-ana-au-pair-usa1

nirca-cristina-au-pair-belgia4-1

13483247_1764804540473364_8113705307714881889_o

Au Pair