10 startup-uri care nu existau acum 5 ani. Astăzi valorează miliarde

startup

Silicon Valley are potențialul de a crea afaceri extrem de prospere într-un timp destul de scurt. Este locul unde startup-urile ajung să valoreze peste un miliard de dolari în mai puțin de 5 ani și astfel să schimbe viața antreprenorilor care pariază pe ideile lor, scrie wall-street.ro.

Cei de la businessinsider au creat o lista cu mai multe startup-uri care au ajuns să valoreze un miliard de dolari sau mai mult, chiar dacă acum 5 ani nici nu existau. De la companii din domeniul securității cibernetice la livrări la domiciu sau imobiliare, acestea au cunoscut prosperitatea și s-au bucurat de investiții consistente într-o perioada de timp, relativ scurtă.

#1. Cylance, fondat în 2012 – evaluat la 1 miliard de dolari

Cylance a creat un produs care folosește inteligența artificiala pentru a analiza documentele pe care tu urmezi să le deschizi. În cazul În care acestea prezintĂ un pericol pentru securitatea dispozitivului tĂu, programul nu te lasă să le deschizi. Întregul proces de verificare are loc într-o secunda. Este folosit în principal pentru rezolvarea problemelor cauzate de spam-urile pe care cu toții le primim, o metoda preferată a hackerilor de ați accesa datele. Programul are peste 1000 de utilizatori. Cylance a fost fondat de catre Stuart Mclure si Ryan Permeh, cunoscuți pentru cariera lor la McAfee.

#2. Compas, fondat în 2012 – evaluat la peste 1 miliard de dolari

Compas este o companie care îți ușurează munca de ați cumpăra sau vinde o locuință. Aceasta funcționeaza ca un broker tradițional și este dezvoltat după premisa conform căreia, utilizarea tehnologiei îți va ușura realizarea tranzacțiilor imobiliare. În luna iulie a acestui an, Compass a lansat o aplicație destinată înlocuirii rapoartelor de piață trimestriale cu informații mai dinamice și mai ușor de accesat. Prin intermediul aplicației, vânzătorii, dar si cumpărătorii pot avea acces la informații standart în legatură cu cartierul în care se afla locuința, numărul de camere, care sunt prețurile zonei și multe altele. Aceștia au acces, prin intermediul aplicației, și la date precum, evoluția prețului mediu de la an la an sau gradul de negociere.

#3. Illumio, fondat în 2013 – evaluat la peste 1 miliard de dolari

La șase luni de la lansarea, startup-ul era evaluat la peste un miliard de dolari, mulțumită noii abordări în ceea ce privește securitatea cibernetică. Prin introducerea, în fiecare calculator și sistem de operare, a unui cod (numit agent) care are ca îndeletnicire supravegherea programelor. Acesta funcționează după un sistem ce duce la propria verificare a programelor în ceea ce privește funcționalitatea lor și asigurarea că acestea nu execută comenzi greșite. Codul introdus poate indica prezența unui hacker sau a unui virus. Companiile pot instala software-ul care să le monitorizeze aplicațiile, sau pot la serviciul de cloud al celor de la Illumio pentru a se ocupa de supraveghere. Astfel, programul urmărește aplicațiile chiar dacă acestea sunt transferate către alte dispozitive.

#4. Carbon 3D, fondat în 2013 – evaluat la 1 miliard de dolari

Carbon 3D a atras privirile tuturor prin metoda de creare a diverselor forme prin intermediul imprimantelor 3D, folosind lichid de rășină. Companii precum Ford sau Johnson and Johnson au părut interesate de metoda folosită de cei de la Carbon 3D. În timp ce Ford și-ar dori să producă componente pentru automobile cu ajutorul acestui procedeu, oamenii din industria medicala ar putea folosi Carbon3D pentru a crea mai repede piese chirugicale.

#5. Opendoor, fondat în 2014 – evaluat la 1.1 miliarde de dolari

Compania se bazeaza pe ideea ca proprietarii de case vor miza pe o vanzare garantata si nu vor astepta aparitia ofertelor pentru un pret care este probabil prea mare pentru piata. Compania calculeaza un pret conform pietei si le plateste proprietarilor banii inainte de a o revinde.

#6. Uptake tehnologies, fondat în 2014 -evaluat la 1.1 miliarde de dolari

Brad Keywell a fondat startup-ul de analiză a datelor în 2014. Compania lucrează deja cu Caterpillar pentru a deveni o companie de bază în ceea ce privește analiza datelor pentru industriile importante. Analiza datelor realizată de acest start-up ar trebui să ajute companiile să economisească bani și să estimeze veniturile.

#7. Flatiron Health, fondat în 2012 – evaluat la 1.1 miliarde de dolari

Flatiron Health este o companie de software ce se ocupă cu organizarea la nivel global a informațiilor ce țin de oncologie, făcându-le accesibile pentru medici, pacienți și cercetători. Roche, una dintre companiile cele mai mari din domeniul farmaceuticii, a investit 175$ de milioane de dolari în companie.

#8. Instacart, fondat în 2012 – evaluat la 1.9 miliarde de dolari

Supranumit de multe ori și „Uber pentru produse alimentare”, Instacart este un serviciu de livrare a alimentelor. Acestea sunt livrate de către un cumpărător personal de la magazinele locale. Compania a semnat un contract cu Whole Foods, în urma căruia a primit o investiție importantă.

#9. Oscar, fondat în 2012 – evaluat la 1.5 miliarde de dolari

Josh Kushner vrea sa transforme industria sanatatii in ceea ce priveste asigurarile de viata. Compania a fost lansata in 2013 si vinde asigurari prin intermediul programului Affordable Care Act, lansat de catre Obama. Alegerea lui Donald Trump ca si presedinte al Statelor Unite ar putea crea o serie de probleme acestui start-up, chiar daca fratele lui Kushner este ginerele lui Trump.

Quanergy, fondat în 2012– evaluat la 1.6 miliarde de dolari

Startup-urile care construiesc mașini autonome nu sunt singurele afaceri de succes din aceasta branșă. Quanergy nu construiește propria mașină, în schimb este specializat pe construirea sistemelor LiDAR, mai exact a senzorilor care ajută mașinile autonome să „vada” lumea. Startup-ul a încheiat deja parteneriate cu producatori auto ca Mercedes-Benz sau Hyundai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente