(foto) Sute de moldoveni, ruși și ucraineni au sărbătorit Crăciunul pe stil vechi în Valea Prahovei

craciunul-pe-rit-vechi-1024×683

Crăciunul pe rit vechi a fost sărbătorit pe Valea Prahovei. În restaurante din stațiunile montane a răsunat, vineri noapte, muzica de petrecere, unde turiştii din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina au petrecut Crăciunul pe stil vechi. De la petrecere nu au lipsit dansatoarele din buric, Moş Crăciun şi focurile de artificii, scrie libertatea.ro.

Ajunul Crăciunului pe rit vechi a fost motiv de distracţie pentru turiștii moldoveni, ruşii şi ucraineni care au venit pe Valea Prahovei. În staţiunea Sinaia, peste 240 de turişti de peste Prut şi-au dat întâlnire la o petrecere de pomină, unde tonul distracţiei a fost dat de Katiușa şi Cazacioc. Turiştii au jucat fără oprire în noaptea de Ajun, iar în scurtele pauze s-au aşezat la mese îmbelşugate şi s-au înfruptat din sarmale, caltaboşi, piftie, toate stropite cu palincă şi vin.

„E o atmosferă incendiară. Este pentru al doilea an când venim în Sinaia şi ne place foarte mult. Ne simţim ca acasă. Ne plac foarte mult bucatele. Sunt foarte gustoase. Şi băutura este bună. Ne cinstim cu pălincă românească şi cu un vin românesc”, a povestit Serghei din Republica Moldova.

Şi Moş Crăciun a zăbovit la petrecere şi şi-a făcut o intrare spectaculoasă. Încărcat cu daruri şi ajutat de crăciuniţe, a ajuns la turişti pe geamul restaurantului şi a împărţit daruri pentru cei mici. Aproape de miezul nopţii restaurantele s-au golit preţ de câteva minute deoarece turiştii au ieşit să îşi ureze „Crăciun fericit” sub cerul luminat de un spectaculos foc de artificii.

img_4236-1024x683

img_4247-1024x683

img_4252-1024x683

img_4265-1024x683

img_4277-1024x683

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente