2017 începe bine din punct de vedere cinematografic. Cinematografele din rețeaua Patria ne propun în luna ianuarie câteva premiere interesante la care am putea merge cu prietenii sau familia. Începem cu mult așteptata ecranizare a jocului video „Assasin’s Creed” ajunge pe 5 ianuarie în cinematografe. În prima lună a anului, ne vom bucura și de revenirea lui Vin Diesel în rolul care l-a consacrat, Xander Cage, din seria de filme „Triplu X”.

5 ianuarie: Assassin’s Creed / Assassin’s Creed: Codul Asasinului

Regia: Justin Kurzel
Actori: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Gen film: Acţiune, Aventuri, Istoric, SF
Durata: 140 minute
IMDb rating: 6.5

Desmond Miles descoperă străvechea linie de asasini profesioniști din care se trage după ce este răpit de o organizație ale cărei origini țin de societatea secretă Cavalerii Templieri și care îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o seamă de artefacte cu importantă valoare istorică.

12 ianuarie: Why Him? / De ce el?

Regia: John Hamburg
Actori: Zoey Deutch, Megan Mullally, James Franco, Cedric the Entertainer, Bryan Cranston
Gen film: Comedie
Durata: 111 minute
IMDb rating: 6.6

De-a lungul vacanței, Ned (Bryan Cranston), un tată iubitor, dar mult prea protectiv, merge împreună cu familia să-şi viziteze fiica la Stanford, unde se întâlnește cu cel mai mare coșmar al său: Laird (James Franco), iubitul miliardar din Silicon Valley, extravagant atât în limbaj, cât şi în atitudine. Ned nu crede că Laird este partenerul potrivit pentru fiica sa, iar de aici până la un război deschis cu viitorul “fiu” este doar un pas.

12 ianuarie: Live by Night / Legea nopţii

Regia: Ben Affleck
Actori: Ben Affleck, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Messina, Elle Fanning, Chris Cooper
Gen film: Acţiune, Crimă, Dramă
Durata: 128 minute

Scris şi regizat de Ben Affleck, „Legea nopţii” se desfăşoară în era prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai putea ţine pasul.

Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inpectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor. Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa.

12 ianuarie: La La Land

Regia: Damien Chazelle
Actori: Ryan Gosling, Emma Stone, Emma Watson
Gen film: Muzical, Romantic
Durata: 128 minute
IMDb rating: 8.9

Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.

Distribuit de Freeman Entertainment, „La La Land” aduce o poveste de dragoste emoţionantă cu ritm şi muzică, în premieră, din 23 decembrie în cinematografele din toată ţara.

19 ianuarie: xXx: The Return of Xander Cage / Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage

Regia: D.J. Caruso
Actori: Vin Diesel, Deepika Padukone
Gen film: Acţiune, Aventuri, Thriller
Durata: 107 minute
IMDb rating: 8.6

Xander Cage (Vin Diesel), fost sportiv devenit agent guvernamental, e forțat să iasă din exilul autoimpus și să pornească într-o cursă pe viață și pe moarte pe urmele lui Xiang și al echipei extrem de periculoase conduse de acesta, pentru a smulge din mâinile lor o armă cu numele de cod “Cutia Pandorei”, care, odată activată, nu mai poate fi oprită, și care amenință să distrugă lumea așa cum o cunoaștem.

Xander își recrutează o echipă formată din indivizi dornici de adrenalină și descoperă o conspirație ale cărei hățișuri duc până la cele mai înalte niveluri din guvernele internaționale.

Nici de această dată Xander și acoliții lui nu vor face economie de umor sec și atitudine periculoasă, și e sigur că TRIPLU X: ÎNTOARCEREA LUI XANDER CAGE va ridica ștafeta genului de acțiune cu scene de cascadorie cum nu s-au mai văzut până acum în vreun film.

26 ianuarie: ATRACȚIA 3D (RU)

Regia: Fiodor Bondarciuk
Actori: Irina Starshenbaum, Alexander Petrov, Rinalia Mukhametov, Oleg Menșikov
Gen film: SF

În Moscova a fost doborât un obiect neidentificat, posibil de origine extraterestră. Un comitet special încearcă să ia legătura cu “oaspeții”.

26 ianuarie: The Great Wall / Marele Zid

Regia: Yimou Zhang
Actori: Matt Damon, Willem Dafoe
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
Durata: 104 minute
IMDb rating: 7.8

Avându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume. Marele Zid îi mai are în distribuție pe Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe și Andy Lau.