Are 28 de ani şi a vizitat toate ţările lumii. În tot acest timp, Henrik Jeppesen a învăţat cele mai utile trucuri pentru a călători cu un buget redus, oferindu-şi sfaturile celor care vor să se cazeze gratuit, să obţină sponsorizări sau să beneficieze de cele mai bune promoţii, menționează Adevarul.ro.

Henrik Jeppesen este cea mai tânără persoană care a călătorit în toate cele 196 de ţări ale planetei. Danezul în vârstă de 28 de ani a devenit celebru pe internet pentru sfaturile şi trucurile sale privind modul în care poţi vedea lumea cu un buget redus. Henrik a făcut o vizită și Republicii Moldova, unde s-a cazat într-un hotel din capitală. Dacă îți dorești să călătorești cu bani puțini, ține cont de recomandările tânărului:

#1. Utilizaţi serviciul CouchSurfing
Primul sfat pe care ar trebui să-l luaţi în calcul este utilizarea serviciului Couchsurf, o aplicaţie folosită la nivel internaţional în care oamenii care au o cameră liberă o pot oferi în mod gratuit celor care au nevoie de cazare. Deşi Henrik nu a avut decât experienţe pozitive, el recomandă verificarea feedback-ului din partea altor călatori înainte de a decide cu privire la locul pe care îl alegeţi pentru a rămâne peste noapte. O alternativă pentru cei care nu vor să utilizeze Couchsurf este Airbnb.

 

1

 

#2. Companiile aeriene low-cost
„Rezervaţi mai multe bilete atunci când companiile aeriene low-cost au promoţii, astfel puteţi ajunge în multe ţări cu un buget redus”, spune Henrik.

#3. Ia-ţi cu tine puţine haine
Adăugarea unui bagaj de cală poate însemna un adaos şi de 70 de euro la bilet. Călătoreşte doar cu un rucsac, nu-ţi lua schimb pentru fiecare zi petrecută în călătorie, spală-ţi hainele sau cumpără-ţi articole scoase la promoţie atunci când ajungi la destinaţie.

 

13277726_612573888905442_629348885_n

 

#4. Creează-ţi un blog
Henrik a scris pe blogul personal despre fiecare ţară vizitată, obţinând sponsorizări de la peste 100 de companii aeriene, ceea ce i-a permis vizitarea întregii planete până la vârsta de 28 de ani.

#5. Evitaţi restaurantele
Mâncatul la restaurantele de cinci stele este o bună idee atunci când vrei să sărbătoreşti ceva, nu pentru mesele din timpul călătoriei.

 

3

 

#6. Urmăriţi ofertele publicate pe Twitter
Tot mai multe companii de voiaj utilizează social media pentru a încuraja călătorii să folosească serviciile lor. Acest lucru înseamnă o mulţime de reduceri.

#7. Autostopul în locuri sigure
Acest punct necesită un avertisment: autostopul poate fi periculos şi trebuie să aveţi grijă de siguranţa dumneavoastră înainte de a urca într-un vehicul cu un străin. Henrik a făcut de multe ori autostopul, urcând în mai mult de 1.000 de automobile din întreaga lume. În multe insule din Caraibe este un lucru normal să faci o plimbare în mod gratuit în acest fel. Este o modalitate foarte bună de a economisi bani în loc să foloseşti taxiurile ce au tarife foarte mari.

Pentru a vedea toate experiențele lui Henrik, îl puteți urmări pe pagina sa de instagram.

 

4