De la 1 ianuarie a intrat în vigoare Legea cu privire la parcurile IT. Iată ce prevede aceasta

computer_lab_1
Foto: ctcomputerinstitute.com

Pe 1 ianuarie 2017, în Moldova a intrat în vigoare Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei, care prevede crearea primelor parcuri IT care vor activa în regim virtual și vor oferi rezidenților acestora diverse beneficii și înlesniri fiscale.

Parcurile pentru tehnologia informației urmăresc creşterea competitivităţii întreprinderilor din industria tehnologiei informaţiei,  susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din industria tehnologiei informaţiei, precum și atragerea investiţiilor autohtone şi străine și dezvoltarea producției în domeniul tehnologiei informației.

Rezidenții parcurilor vor achita un impozit unic de 7 la sută din vânzări, care va include și va substitui impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător, impozitul pe venit din salariu, contribuțiile de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajați și angajatori, primele de asigurare obligatorie de asistență medicală datorate de angajați și angajatori, taxele locale, impozitul pe bunurile imobiliare și taxele rutiere.

În parcurile IT vor fi desfășurate următoarele activități: de realizare a softului la comandă (software orientat spre client); de editare a jocurilor de calculator; de editare a altor produse software; de management (gestiune şi exploatare) al mijloacelor de calcul; prelucrarea de date, administrarea paginilor web şi activităţile conexe; activităţi ale portalurilor web; de consultanţă în tehnologia informaţiei; alte activităţi de servicii în tehnologia informaţiei.

Parcurile pentru tehnologia informaţiei vor putea fi și virtuale. Cetățenii vor putea activa în cadrul lor din propriile oficii aflate pe teritoriul țării, după înregistrarea în calitate de rezident și asumarea tuturor angajamentelor prevăzute de lege.

Conținutul legii poate fi studiat AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente