Metoda inedită prin care un lanț de cinematografe din România luptă cu pirateria

happy1
Foto: Happy Cinema

Lanţul de cineplexuri Happycinema oferă o intrare gratuită la un film la alegere celor care poartă prenumele de Ion, Ioan, Ionel, Ionuţ, Ioana, Ionela, în toate oraşele în care operează, pe 7 ianuarie 2017.

Sub sloganul „Ionel, nu mai pirata, hai la Happycinema”, evenimentul este organizat de Happycinema împreună cu Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia şi are ca scop încurajarea vizionării producţiilor cinematografice în mod legal, în condiţii de cineplex pentru filmele noi, sau pe platforme online care onorează drepturile de autor, pentru filmele care ies din circuitul cinematografelor.

HappyCinema
HappyCinema

România este printre ultimele ţările europene la consumul de film în sălile de cinema, însă, conform Motion Picture Association Piracy Report, se regăseşte pe lista ţărilor în care consumul ilegal este la cote înalte, alături de Pakistan, Rusia sau Ucraina. Una dintre cele mai populare căutări pe Google în 2016 este „filme online 2016” şi, conform unui studiu realizat de Starcom şi MediaVest România, reiese că dintre cele mai frecventate 10 site-uri online pentru vizionarea filmelor, nouă oferă conţinut gratuit, fără a-şi asuma însă acoperirea drepturilor de autor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente