Forbes: Cele mai ieftine 7 destinații de călătorie din Europa pentru anul 2017

creta
Foto: Rene Travel

Acest clasament, în care figurează Bucureștiul și Brașovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice și accesibile, venite din partea unor experți în călătorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz și Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre călătorii, care a câștigat o sumă considerabilă vizitând circa 50 de țări, și Lee Abbamonte, cel mai tânăr american care a vizitat toate țările din lume.

#1. Lisabona, Portugalia

mapamond.ro
mapamond.ro

Lisabona oferă o combinație de muzee, clădiri istorice, muzică eclectică, viață de noapte, piețe și cafenele, totul într-o atmosferă arhaică. Cazarea costă în jur de 30 de dolari.

#2. București, România

Photo Credit: Bucuresti | My Dracula Website
Photo Credit: Bucuresti | My Dracula Website

„Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureștiul prezintă o varietate interesantă de vechi și nou”, scrie Forbes. Publicația recomandă turiștilor care ajung în capitala României — un „oraș în dezvoltare” — să viziteze numeroasele muzee, cimitire și situri istorice, neuitând să recomande și viața de noapte, dar și mâncarea bună și ieftină.

#3. Creta, Grecia

Photo Credit: Rene Travel
Photo Credit: Rene Travel

Cea mai mare plajă din Grecia, Creta, este destinația perfectă pentru cei care sunt în căutare de petreceri la preț mic, insula găzduind o varietate de cluburi și restaurante, cu prețuri accesibile, dar și plaje idilice. Există o varietate de posibilități de cazare la prețuri mai mici decât în zone mai cunoscute, precum Atena sau Santorini, mai arată sursa citată.

#4. Porto, Portugalia

Photo Credit: www.ruralea.com
Photo Credit: www.ruralea.com

Porto este al doilea cel mai mare oraș din Portugalia, având prețuri accesibile la cazare, mâncare și la bilete la muzee și tururi organizate. Pot fi vizitate centrul istoric ce datează din anul 300 î.Hr, inclus în patrimoniul UNESCO, portul, lăcașuri de cult din secolul al XII-lea, străzile în pantă pline cu baruri „hipster” și cafenele.

#5. Trencin, Slovacia

Photo Credit: The Golden Scope
Photo Credit: The Golden Scope

Trencin este un oraș european mic, situat la poalele unui castel medieval, un loc minunat pentru a fi vizitat, mai scrie Forbes.

#6. Brașov, România

Photo Credit: grand-hotel.ro
Photo Credit: grand-hotel.ro

„În timpul iernii, România este magică”, scrie Forbes care recomandă orașul Brașov, cu multiplele sale „facilități vestice, la prețuri estice”. Turiștii se pot caza în pensiuni cu tarife accesibile și pot face excursii în „Alpii transilvăneni”, dar și la Rezervația de urși de la Zărnești și la faimosul castel Bran, „inspirația pentru romanul de groază „Dracula”, din 1897, al lui Bram Stoker”, după cum se mai arată în articol.

#7. Tbilisi, Georgia

Georgia, Tbilisi Photo Credit: Travel + Leisure
Georgia, Tbilisi Photo Credit: Travel + Leisure

Georgia este o țară deseori trecută cu vederea de turiștii aflați în căutare de destinații ieftine, însă cei care au vizitat orașul Tbilisi îl laudă pentru bisericile ortodoxe cu arhitectură medievală și pentru mâncarea locală gustoasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente