Doi tineri de 19 şi respectiv 21 de ani, domiciliaţi în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, au fost reţinuţi la 3 ianuarie 2017, de ofiţerii Direcţiei Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Inspectoratul de Poliţie din Orhei, aceştia fiind suspectaţi de omorul a doi bărbaţi.

Astfel, la 1 ianuarie curent, în cadrul IP Orhei a parvenit un apel telefonic de la un bărbat care a declarat că a depistat pe teritoriul stînei sale din satul Mălăieşti, raionul Orhei, două cadavre.

Deplasîndu-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că bărbaţii lucrau în calitate de ciobani şi au vîrsta de 37 şi 48 ani, iar în urma examinării, medicul legist a constatat că decesul bărbaţilor a survenit în urma mai multor lovituri în regiunea capului.

Fiind audiaţi de poliţie, suspecţii şi-au recunoscut vina, declarând că, motivul omorului ar fi fost o ceartă iscată spontan în timp ce consumau băuturi alcoolice. De asemenea, aceştia după comiterea infracţiunii avînd scopul de a ascunde urmele infracţiunii, au îngropat în pămînt la o distanţă de cîteva sute de metri de la locul comiterii infracţiunii telefonul mobil ce aparţinea uneia dintre victime, un ciocan şi alte obiecte cu ajutorul căror au comis infracţiunea dată.

Bănuiţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore, fiind cercetaţi penal pentru omor intenţionat, aceştia riscă închisoare pînă la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.