Ce aşteaptă femeile de la bărbaţi?

cuplu-zambind-in-pat

Un studiu efectuat pe un număr de 5.500 de femei având vârsta cuprinsă între 20 şi 49 de ani, din unsprezece ţări, inclusiv România, a dus la concluzia că femeile măritate sunt mai fericite decât cele care au o relaţie de concubinaj ori sunt singure.

De altfel, legat de fericirea femeilor, cea mai importantă relaţie a acestora este cea cu partenerul lor de viaţă. Surprinzător pentru unii, banii şi fizicul bărbatului sunt foarte puţin importante. Femeile doresc cel mai mult susţinere emoţională, loialitate şi onestitate din partea lui.

Acest studiu pan-regional al Discovery Networks relevă faptul că femeile măritate sunt mai fericite (46%) decât cele care trăiesc în concubinaj cu un bărbat (40%) ori cele care au o relaţie, dar nu locuiesc împreună cu partenerul lor (32%). Doamnele căsătorite care au spus că sunt fericite sunt de două ori mai numeroase decât cele care s-au declarat mulţumite singure (21%). Femeile care au un mariaj de peste 10 ani sunt la fel de fericite ca şi cele căsătorite de curând (45%).

Calităţile cele mai căutate la partenerul ideal de femeile din toate ţările participante la studiu au fost loialitatea şi înţelegerea (89%) şi onestitatea (78%). Doamnelele doresc susţinere emoţională, dorind să împartă bunele şi relele cu un partener şi spun că personalitatea şi caracterul acestuia sunt mai presus de starea sa materială şi aspectul fizic. De asemenea, bărbatul trebuie să aibă simţul umorului (54%).

Au mai fost punctate buna înţelegere a bărbatului cu familia şi prietenii femeii, interesele lui comune cu aceasta, capacitatea de a fi antrenant din punct de vedere intelectual, exprimarea emoţiilor şi, la distanţă mare, romantismul, hotărârea şi tendinţa de a conduce. Pe ultimele locuri sunt banii (18%) şi corpul frumos, atletic(8%).

Desigur, a avea un partener permanent nu poate garanta fericirea niciunei femei, dar un bărbat care o iubeşte îi oferă susţinere şi intimitate emoţională unice. De asemenea, femeile care au un partener cu care pot împărţi responsabilităţile legate de îngrijirea copiilor (46%) sunt mai mulţumite de viaţa lor decât cele care se ocupă singure de odrasle (38%).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente