Situație tensionată pe aeroportul Dubai după ce mai multe zboruri au fost amânate sau chiar anulate, din cauza condițiilor climaterice. Pasagerilor le este interzis să părăsească teritoriul aeroportului deja a treia zi.

Ceața și nisipul ar fi cauzele reținerii a 76 de zboruri spre toate destinațiile lumii. Din data de 28 Decembrie avioanele companiei Fly Dubai amână zborurile asta cauzând aglomerarea în aeroport. Peste 15 mii de oameni se rețin pe holurile aeroportului în terminalul 3. Hotelul companiei fiind mic și locurile limitate, oamenilor le sunt oferite doar apă și mâncare din 4 în 4 ore.

Zborurile cu implicarea cetățenilor Federației Ruse, Ucrainei și Kazahstanului au fost în multiple rânduri reținute și anulate fără ca aceștia să fie anunțați. Situația tensionată din Dubai a forțat ca în seara anului nou consulul Ucrainean din Abu Dhabi să se alăture cetățenilor ucraineni pentru a îi repartiza în ruta spre Kiev.

Cetățenii Federației Ruse au organizat revolte violente contra reprezentanților companiei aeriene care evitau contactul direct cu persoanele implicate.

O parte din cetățenii Republicii Moldova au fost transportați spre Kiev cu ruta de la 22 seara. img_3085