(video) Mesajul de Anul Nou a lui Vladimir Putin: „2016 a fost un an dificil, dar promițător”

putin
Foto: Captură video

Președintele rus Vladimir Putin a estimat sâmbătă, în mesajul adresat concetățenilor săi de Anul Nou, că 2016 a fost un an ‘dificil, dar promițător’, și a lansat un apel la solidaritate între ruși, transmite Agerpres.

„Anul care se încheie a fost dificil, dar aceste greutăți ne-au permis să fim alături unii de alții”, a spus Putin în mesajul ce este difuzat în mod normal la miezul nopții de 31 decembrie spre 1 ianuarie, dar care este deja disponibil în Extremul Orient rus.

„Cel mai important este să avem încredere în noi înșine, în capacitățile noastre, în țara noastră. Noi lucrăm cu succes și realizăm multe”, a spus șeful statului rus, care i-a salutat mai ales pe conaționalii aflați departe de casă, cum este cazul militarilor ruși din Siria.

„Avem o țară imensă, unică și magnifică”, a continuat Vladimir Putin, care și-a exprimat speranța că anul 2017 va aduce „pacea, stabilitatea și prosperitatea.”

Anul 2016 a consacrat revenirea în forță a Rusiei în afacerile internaționale. Rusia s-a implicat în Siria, unde a impus o încetare a focului și a promovat, alături de Turcia, convorbiri preliminare în vederea instaurării păcii, după o campanie militară care a permis forțelor aliatului Moscovei, președintele sirian Bashar al-Assad, să reia controlul asupra orașului Alep.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente