(video) Contribuie la facilitarea accesului copiilor cu probleme locomotorii în cadrul unui liceu din Ialoveni

cperioadadevalabilitateacertific-1481299342
Foto: telegrafonline.ro

Liceul Teoretic „Mihail Bârcă” din comuna Mileștii Mici, raionul Ialoveni, este o școală deschisă tuturor, care a trecut de la școala tradițională la cea incluzivă. Devenind însă o școală incluzivă, liceul nu se rezumă la simpla plasare sau integrare a copiilor cu dificultăți de învățare și socializare, dar și la asigurarea tuturor condițiilor necesare copiilor cu dizabilități locomotorii.

Pentru a avea acces în instituție acești copii au nevoie de o rampă, deoarece urcarea scărilor provoacă disconfort atât fizic, cât și psihologic, motiv pentru care se face impetuos necesară instalarea unei rampe de acces. În acest sens, a fost inițiat un proiect de strângere de fonduri pe platforma Guvern 24.

Scopul proiectului este de a construi o rampă de acces, nu doar pentru copiii instituționalizați la etapa actuală, dar și pentru alți beneficiari cum ar fi: persoane în etate, persoane cu dizabilități locomotorii din comună, deoarece în liceu se desfășoară activități culturale, sociale în cadrul cărora participă și astfel de persoane.

Spune STOP discriminării copiilor cu probleme locomotorii și donează pe platforma Guvern24.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente