(video) 12 filme pe care le poți privi în noaptea de Revelion

o-sad-christmas-dog-facebook

Revelionul este timpul perfect pentru miracole. Vom sta la brad și vom întâlni noul an alături de cei dragi. Totul, chiar și câțiva fulgi rătătăciți de zăpadă vor părea magici. Nimeni însă nu știe ce se va întâmpla în seara dintre ani, de aceea #diez.md împarte cu voi câteva filme bune în care soarta este condusă de miracolul revelionului.

#1. Love the Coopers (2015)

Patru generații ale familiei Cooper se reunesc cu ocazia tradiționalei mese de Crăciun. O serie de vizitatori neașteptați şi evenimente neobișnuite vor da peste cap întregul ritual de Crăciun, respectat de ani buni. Printre întâmplări presărate cu umor şi tensiuni, membrii clanului vor redescoperi importanța familiei şi spiritul sărbătorilor de iarnă.

#2. Planes, Trains & Automobiles (1987)

Comedia regizata de John Hughes, Avioane, trenuri și automobile îl are în centrul acțiunii pe Neal Page (Steve Martin) un agent de marketing foarte supărat deoarece trebuie sa ajungă la timp acasă pentru Ziua Recunoștinței, doar ca din cauza vremii zborul sau cu avionul este anulat, asa ca trebuie sa găsească un alt mijloc de transport pentru a fi lângă familie. Soarta face ca John sa se trezească pe cap cu Del Griffith (John Candy), un tip prea vorbareț, având tot timpul un sfat de dat, sau o glumă seacă de făcut. Iar când Del decide ca merge în aceeași direcție cu Neal, lucrurile iau o întorsătură dramatică.

#3. Christmas Cottage (2008)

Inspirată din viața renumitului pictor Thomas Kinkade, filmul prezintă o poveste emoționantă despre cum o comunitate mică și un mentor în vârsta sar în ajutorul unei familii pentru a salva casa acestora. În paralel ei îl învață pe un tânăr semnificația dragostei, a prieteniei și ce înseamnă să fii artist. Întorcându-se de la facultate de Crăciun, tânărul artist Thomas Kinkade este consternat să afle ca încercările de promovare ale turismului rural au eșuat și că mama sa este foarte aproape de a pierde casa în care locuiesc. Inspirat de mentorul lui Glen, un artist cunoscut și vecin cu ei, Tom accepta provocarea de a picta un perete din mica și idilica sa casa. Pe măsura ce pictează, Tom își descoperă vocația și redă micuțului oraș spiritul Crăciunului.

#4. Single Santa Seeks Mrs. Claus (2004)

Moș Crăciun caută Crăciuniță- Beth Andrews este o văduva care are doar două scopuri în viață: să-și crească cât mai bine fiul și să aibă o cariera cât mai reușită. Însa ea cunoaște un bărbat care o face să-și recapete credința în dragoste. Din nenorocire, acest bărbat de vis are și un defect: susține că este fiul lui Moș Crăciun și că atare candidează la cea mai prestigioasă funcție de la Polul Nord.

#5. Kate & Leopold (2001)

Kate McKay (Meg Ryan) întruchipează femeia modernă a secolului al XXI-lea, care-și dorește să aibă succes în lumea corporatistă. Stuart (Liev Schreiber), fost iubit al lui Kate, descoperă o poartă a timpului prin care îl aduce în noul mileniu pe stră-străbunicul lui, Leopold (Hugh Jackman), care trăia în anul 1867. Datorită acestei întâmplări neobișnuite, Kate și Leopold se întâlnesc și, deși vin din lumi diferite, descoperă unul în celălalt sufletul pereche.

#6. Joyeux Noël (2005)

Filmul Joyeux Noel este inspirat din evenimente reale care sau petrecut în Ajunul Crăciunului în 1914, în timpul Primului Război Mondial în multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. Când a izbucnit războiul în vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de bărbați și i-a aruncat în vârtejul lui. A venit Crăciunul, cu zăpadă, și o mulțime de familii și soldați s-au reunit. Dar surpriza nu va veni din inimile generoase care stau în tranșeele franceze, scoțiene sau germane.

#7. Serendipity (2001)

Cu câteva zile înainte de Crăciun, în timp ce făcea cumpărături, Jonathan Trager o întâlnește pe Sara Thomas și își petrece seara cu ea hoinărind prin Manhattan, fără măcar să-i știe numele. Când seara se sfârșește, cei doi hotărăsc să lase destinul să decidă în locul lor. Peste mulți ani însă, înainte de nuntă, Jonathan se hotărăște să înfrunte destinul și pornește în căutarea ei

#8. Trapped in Paradise (1994)

Bill Firpo a reușit să nu mai încalce legea, dar nu se poate opune fraților lui, inteligentul Dave și cleptomanul Alvin. Cei trei găsesc o bancă așa de ușor de jefuit, încât nu se pot abține s-o facă. Singura problema e că trebuie să plece din oraș înainte de a se porni viscolul. Din păcate, zăpada îi obligă să rămână în oraș, unde sunt asediați de amabilitatea locuitorilor, care s-ar putea să-i aducă pe calea cea bună.

#9. Just in Time for Christmas (2015)

Lindsay trebuie să ia o decizie care îi va schimba viața: să rămână în orașul său natal și să se căsătorească cu prietenul său Jason sau să accepte un post râvnit la un colegiu din cealaltă parte a țării. Ce să facă? Din fericire pentru Lindsay, ea are un pic ajutor sub forma unui mesager magic, care o ajută să vadă care sunt consecințele alegerii sale pentru viitor.

#10. Four Christmases (2008)

Un cuplu care susține că sunt foarte fericiți cu decizia de a nu se căsători și a nu avea copii, își petrece an de an Crăciunul în țări exotice, mințind familiile că merg în scopuri caritabile. Când zborul de Crăciun este anulat din cauza condițiilor meteo, iar ei sunt surprinși cu un interviu din partea unei televiziuni, nu mai pot minți și sunt nevoiți să-și viziteze familiile.

#11. A Princess for Christmas (2011)

Crăciunul se apropie și Jules Daly din Buffalo, Wyoming, încearcă din răsputeri să creeze o atmosferă de sărbătoare pentru cei doi copii ai surorii sale, al căror tutore este. Dar își pierde slujba chiar înaintea sărbătorilor și misiunea ei devine imposibilă. Salvarea vine de la Ducele de Castlebury, nimeni altul decât bunicul copiilor. Ducele, deloc prietenos și nici pe departe copleșit de spiritul Crăciunului, îi invită, mai mult din obligație, pentru a-și cunoaște nepoții, la castelul său din Europa.

Este o lume complet nouă pentru familia americană, care descoperă palatul, dar și împrejurimile și obiceiurile locului. În pași de vals și printre fulgi de zăpadă, Jules îl cucerește, fără voia sa, pe fiul Ducelui, prințul Ashton, care este logodit, neoficial, ce-i drept, cu o domnișoară simandicoasă cu nume interminabil.

#12. Christmas With The Kranks (2004)

Fiica familiei Krank este plecată în perioada Crăciunului. Astfel, Luther și Nora decid să nu mai sărbătorească deloc. Stabilesc să plece împreuna, în vacanță, decât să stea acasă, unde ar fi sărbătorit în același mod comercial alături de vecinii și așa plictisitori. Numai că fiica lor îi anunță în ultimul moment că se întoarce acasă de sărbători. Acum, cei doi părinți trebuie să facă tot posibilul să-i ofere fetiței lor o sărbătoare ca la carte. Noroc cu vecinii, care le sar în ajutor. Și Crăciunul va avea loc la familia Krank, cu lumini, brad și tot tacâmul.

Vizionare plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente