(video) Un rector din Moldova a primit titlul de Onoare al prestigioasei Universități Oxford

foto

Rectorul Universității de Educației Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi, a primit titlul de „Profesor de Onoare al Uniunii Academice Oxford”.

Contactat de diez.md, Veaceslav Manolachi s-a arătat plăcut surprins de distincția primită și ne-a declarat că reprezentanții Universității cunoșteau foarte bine activitatea sa, câte lucrări publicate are, la ce conferințe a participat ș.a. Astfel, consideră că titlul a venit ca urmare a întregii sale activități. Totodată, a afirmat că este o onoare pentru instituția pe care o conduce și unde activează deja al 15-lea an.

Pe lângă titlu, rectorul USEFS a primit și următoarele atribute: robă și lanț, diplomă nominală și dreptul de a deschide facultate personală cu sediul la Salonul Academic (Oxford, Marea Britanie). Astfel, Veaceslav Manolachi planifică să deschidă din anul următor o facultate de Business și Aministrare în Cultura fizică cu predare în limba engleză la USEFS. Jumătate din profesorii implicați în predarea cursurilor vor fi de la Oxford. Toate cursurile facultății vor fi predate online.

În 2014 Uniunea Academică din Oxford i-a înmânat ordinul „Nume în știință Socrates”.

Veaceslav Manolachi este Doctor Honoris Causa al Universităților din Almaty (Kazahstan), Kiev (Ucraina), Minsk (Belarus), București, Galați (România), Seul (Coreea de Sud), Sankt Petersburg (Rusia).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente