Igor Dodon explică de ce a schimbat limba pe site-ul oficial al președintelui. „Este o chestie tehnică”

Igor Dodon
Foto: Privesc.eu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a motivat luni, în cadrul unei emisiuni televizate, decizia de a înlocui, pe site-ul oficial al președintelui țării, limba română, așa cum era până în prezent, cu cea moldovenească

„Președintele trebuie să respecte legislația și constituția, iar constituția Republicii Moldova indică expres că limba de stat este cea moldovenească. Eu respect constituția și așa va fi pe tot parcursul mandatului meu. Este o chestie tehnică ce ține de limba oficială pe site. Eu am spus mereu că limba de stat în Moldova este limba moldovenească. Nu văd necesar să fie atâtea discuții în jurul acestui subiect. Nu am nimic împotriva limbii române și este aceeași limbă, dar limba de stat în Republica Moldova este limba moldovenească și punctum”, a menționat președintele țării.

De asemenea, proaspătul președinte a adat asigurări că în viitor va fi schimbată inclusiv decizia Curţii Constituţionale care a stabilit în 2013, că limba de stat în Moldova este româna. „Eu cred că mai presus este Constituția RM, care este legea supremă la noi în țară. Cred și cu decizia curții Constituționale va veni timpul și se va face ordine în acest sens. Nu acum, pentru că nu este cazul și posibilitatea, dar o să vină timpul și o să fie puse toate lucrurile la locurile lor”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ÎN PROFUNZIME.

Reamintim că duminică, 25 decembrie, Igor Dodon a schimbat pe site-ul Președinției, limba Republicii Moldova în moldovenească (prescurtat MD), nu română (RO) cum era până acum, site-ul rămânând astfel cu o versiune în limba moldovenească (MD), una în engleză (EN) și una în rusă (RU).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente