Cazul avionului militar prăbușit în Marea Neagră. Echipele de căutare au început recuperarea cadavrelor

corabie

Autorităţile ruse au început recuperarea cadavrelor victimelor avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, relatează site-ul agenţiei Sputnik, citat de mediafax.ro.

Până în prezent, din Marea Neagră au fost recuperate zece cadavre.

La operaţiuni participă peste 3.000 de persoane, 27 de nave, 37 de scafandri, patru elicoptere, drone şi vehicule subacvatice, a transmis Ministerul Apărării.

Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră, iar, conform autorităţilor ruse, nu au fost găsiţi supravieţuitori.

Pe marginea cazului Vladimir Putin a ordonat formarea unei comisii de anchetă, condusă de către premierul Dmitri Medvedev, pentru a stabili cauzele prăbușirii avionului militar.

Șeful statului rus a exprimat „condoleanțele sale cele mai profunde” rudelor victimelor, în mare parte artiști ai corurilor Armatei Roșii care mergeau să celebreze Anul Nou împreună cu soldații ruși dislocați în Siria.

Ministerul rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă, a indicat că avionul se afla în exploatare de 33 de ani și avea 6.689 de ore de zbor din 1983.

Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea de la Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente