Iată cine sunt câștigătorii Campionatului Republicii Moldova la lupte libere

167

Deținătorul medaliei de bronz la Campionatul Mondial de lupte libere Mihai Sava, originar din satul Fundul Galbenei, raionul Hîncesți, a urcat din nou pe treapta superioară a podiumului de premiere al campionatului național, ediția 2016.

După trei victorii consecutive, feciorul antrenorului Dumitru Sava l-a învins prin superioritate tehnică în finala categoriei de 70 de kilograme pe Nicolai Chiriacov din Tiraspol. În sezonul precedent Mihai Sava a cucerit titlul suprem de campion al Moldovei la categoria 65 de kilograme. Între timp a trecut la o categorie superioară de greutate, obținând în actualul sezon medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Corum, Turcia.

Campionatul Republicii Moldova la lupte libere, seniori, disputat la Centrul de pregătire a loturilor naționale din strada Decebal 72, a reunit peste o sută de concurenți.

Marii absenți ai competiției au fost Nicolae Ceban, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și frații Perpeliță.

Ultimele titluri supreme ale sezonului au mai fost cucerite de Alexandru Chirtoacă, 57 kg, Nicolae Grahmez, 61 kg, Maxim Saculțan, 65 kg, Alexandru Burcă, 74 kg, Gheorghii Rîbaiev,86 kg, Dimitrii Ceacusta, 97 kg. Frații Alexandr și Andrei Romanov au împărțit primele două locuri pe podium la categoria grea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente