(foto) Fostul premier al României, Victor Ponta, prezent la Congresul PDM

pd3

Aproximativ 1000 de delegați din toate raioanele țării, membri ai Partidului Democrat din Moldova, s-au reunit în această dimineață în Chișinău, la Congresul VIII al formațiunii.

Evenimentul se desfășoară la Palatul Republicii, unde au sosit, încă de la primele ore ale dimineții, reprezentanți ai partidului din teritoriu, dar și lideri ai formațiunii.

pd1

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

pd2

Totodată, oaspeți de seamă din partea mișcării social-democrate internaționale au venit să salute evenimentul Partidului Democrat. În sala Congresului se află Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Victor Ponta, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, Președinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

pd3

Întrunirea democraților a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova, de către Ana Cernicova, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Punctul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente