Zece cursuri online pe care le poți începe în 2017, stând comod acasă

Businesswoman Working At Her Office Desk With Documents And Laptop
Foto: ID:54866588

Tendința de autodezvoltare este un atu al fiecărei personalități. Iată de ce #diez.md vă propune câteva cursuri online pe care le puteți urma începând din 2017. Partea bună a acestora este că le puteți urma de acasă, în timpul dorit de dvs. și în ritmul propriu. Succese și spor.

#1. Dezvoltarea aplicațiilor inteligente – cursul este parte a programului Professional Certificat Microsoft în domeniul științei datelor. Este destinat developerilor și îi va învăța cum să creeze aplicații care se axează pe posibilitățile de angajare a mașinilor cu utilizatorii într-un mod neimaginat anterior. O generație viitoare de aplicații care promit o nouă experiență utilizatorilor în interacțiunea cu dispozitive zi de zi. Durata cursului este de șase săptămâni, cu o implicare de 3/4 ori pe săptămână din partea studenților, susținut de Microsoft, gratuit și cu predare în engleză.

#2. Introducere în HTML și Javascript – un alt curs de cinci săptămâni de la Microsoft. Cei care vor opta pentru el vor învață aceste două limbaje de programare care sunt utilizate pentru a crea aplicații web. Cursantul va câștiga experiență cu fiecare limbă în mod individual și apoi le va combina pentru a crea soluții convingătoare de aplicații web. Cursantul va avea posibilitatea de a utiliza Visual Studio Code pentru a crea și testa aplicațiile lor web. Este un curs introductor care va veni cu sarcinile de bază necesare pentru a crea aplicații web, cu o structură semantică puternic, componentele de stil reutilizabile și caracteristici personalizate interactive. Acest curs include va învăța elevul să construiască pagini HTML de bază. Cursul este gratuit și este predat în limba engleză.

#3. Știința fericirii – da, da un curs de opt săptămâni despre știința fericirii este oferit de Universitatea Berkley. Potrivit descrierii aici se va preda psihologia pozitivă, iar mai exact se va explora rădăcinile unei vieți fericite și plină de sens. Elevii vor fi implicați în unele dintre cele mai provocatoare lecții practice din această știință, vor descoperi modul în care cercetarea de ultimă oră poate fi aplicată propriilor lor vieți. Pentru cei care doresc să-l studieze sunt necesare peste 4 ore de implicare săptămânală plus cunoașterea limbii engleze.

#4. Analizarea și vizualizarea datelor cu Excel – Ţinând cont că este unul dintre cele mai des folosite programe de pe calculator, nu ar strica să îl înveți să îl folosești cât mai bine. Așa că un al curs oferit de Microsoft,vine să elucideze timp de șase săptămâni ce este Excel și ce putem face cu el. Studenții vor învăța cum să importe date din diferite surse, să creeze mashup între sursele de date și să pregătească date pentru analiză. Ulterior vor afla modul în care calculele de afaceri pot fi exprimate cu ajutorul motorului de calcul DAX. Cum datele pot fi vizualizate și partajate, cum se utilizează tabloul de bord ș.a.

#5. Gramatica Limbii Engleze și scrierea de Eseuri – limba engleză practic e o necesitate într-un secol al globalizării. Iar pentru cei care vor să-și îmbunătățească abilitățile de scriere cursul dat este perfect. Oferit de Universitatea din Berkley vine să ajute studenții să evite greșelile gramaticale comune, să-și corecteze și auto-editeze textele, precum și să-și îmbunătățească vocabularul. Cursul va fi unul interactiv cu participarea la discuții online, teme de acasă, lecții video și lecturi. Durata acestuia este de cinci săptămâni, necesită o implicare de 4 ore săptămânal și e gratuit.

#6. TOEFL® Test Pregătire – un curs pe aceeași tematică a limbii engleze dedicat celor care vor să obțină un certificat TOEFL. Aici studenții vor fi învățați cum să-și îmbuntățească scorul și cunoștințele de limbă engleză, chiar de experții care creează examenul. Cuesul cu durata de șase săptămâni promite a fi extrem de interactiv cu materiale video, exemple de întrebări cu explicații, chestionare scurte și forumuri de discuții de colaborare.

#7. Designe-ul Jocurilor Video – în acest curs, vei intra în mintea unui designer de joc profesionist. Vei învăța cum să proiectezi diferite tipuri de jocuri, să înțeleagi similitudinile între ele și să înveți ceea ce se află în centrul fiecărui design de joc, inclusiv echilibru de joc și care este cheia pentru un design de joc. Durata cursului este de cinci săptămâni și este oferit de Institutul de tehnologie din Rochester.

#8. Introducere în teoria muzicii – ai o pasiune pentru muzică și dorești să afli mai multe despre modul în care funcționează, atunci ăsta e cursul tău. Acest curs are șase lecții care va oferi cunoștințele și abilitățile de care aveți nevoie pentru a înțelege teoria muzicii. Profesor îți va fi George W. Russell, Jr de la Berklee College, care a construit cursul pentru a împărtăși bucuria de a crea muzică și împărtășirea cu alții. Capacitatea de a cânta la un instrument este utilă, dar nu este necesară. Se cere o pasiune pentru muzica si un interes major în dezvoltarea și înțelegerea muzicii.

#9. Lansarea de inovații în școli – este un curs pe care formatorii îl recomandă pentru mici grupuri de persoane din aceeași școală, universitate ș.a. Cursul dorește să inspirie oamenii și să lanseaze inovarea în școli, începând cu procesul de predare și învățare. Iar timp de șase săptămâni participanții își vor consolida capacitățile și vor ucra pe crearea de parteneriate de colaborare cu factorii de decizie, la mai multe niveluri.

#10. Introducere în Sociologie – viața noastră tot mai mult este condusă de sondaje, aici găsiți un curs care vă va învăța cum sociologia se aplică în viața de zi cu zi și cum ajută să comunicăm mai bine și să înțeleagem oamenii și mediul nostru. Curs este de opt săptămâni, cere o implicare de 18 ore pe săptămână și este oferit de Universitatea de Stat din Arizona. În descriere se spune că veți învăța despre procesele sociale, grupuri de toate mărimile, despre persoane dinamice, mediul lor social ș.a. Totodat Acest curs oferă o înțelegere a modului în care este posibilă formarea și longevitatea unei societăți atunci când membrii săi sunt diverși în valorile lor, credințele, preferințele și ordinea de zi.

Mai multe cursuri care se vor începe în 2017 găsiți pe edx.org. Platformă care a fost fondată în 2012 de Universitatea Harvard și MIT și este un furnizor de Mooc (massive open online course), care oferă cursuri de înaltă calitate, de la cele mai bune universități și instituții din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente