(video) Constantin Țuțu a anunțat că se retrage din sportul profesionist

1482493614_img_4686-kopirovat

Constantin Țuțu și-a anunțat finalizarea carierei profesionale de sportiv. Anunțul a fost făcut în cadrul Galei Laureaţilor, eveniment care a avut loc într-un club de noapte din Chişinău. Țuțu a cedat centura de campion mondial la K-1, la categoria de 85 kg, în favoarea moldoveanului Aurel Ignat.

Ignat a primit dreptul de a lupta cu Constantin Țuțu după ce pe 10 decembrie, a câștigat patru finale din categoria sa de luptă. „Dacă era să câștige un străin, neapărat mă luptam în continuare pentru centură, pentru că vreau ca aceasta să rămână acasă, în Republica Moldova. Deoarece a câștigat prietenul și colegul meu de sală, vreau ca acesta să lupte în continuare în această categorie de kg. Cred că este un luptător bun și o să facă față provocărilor”, a declarat Țuțu.

„Sincer să fiu, Constantin ne-a uşurat la toţi problema. El a procedat ca un adevărat campion, ca un adevărat profesionist şi ca un adevărat patriot”, a declarat preşedintele FEA, Dorin Damir.

Constantin Ţuţu este cel mai titrat luptător K-1 din Republica Moldova. Din 2009 el a câştigat șase centuri de campion în diferite versiuni. Ţuţu a luptat ultima dată în aprilie 2015. Atunci, la gala KOK, el l-a învins prin knock-out tehnic pe letonul Vitali Buhreakov.

Din 2014, Constantin Ţuţu este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente