(video) Copiii cu malformații cardiace au șanse la o viață normală

acibadem-d

Din păcate, datele statistice la nivel internațional atestă un număr tot mai mare a copiilor cu malformații congenitale cardiace. Totuși, dacă acești micuți sunt diagnosticați și tratați la timp de către specialiștii în domeniu, copii pot duce o viață normală după intervenții. Aceasta a fost tema abordată în cadrul conferinței municipale ştiințifico-practică care s-a desfășurat vineri la Chișinău.Invitații speciali ai evenimentului au fost Nume Importante din Medicina Cardiacă și cardiovasculară.

Prin acest eveniment au fost puse bazele unei colaborări importante în domeniul pediatriei între cel mai important Grup de Spitale din Turcia- Acibadem și Societatea de Pediatrie din Republica Moldova.

„Este o oportunitate mare pentru noi să împărtășim experiență între aceste două țări. Derulăm un program numit „Programul cardiologic pediatric” în țările noastre și avem o experiență bogată în privința acestei probleme și vrem să împărtășim această experiență cu colegii din Moldova.

Vrem să sporim colaborarea între aceste două țări. Aceasta poate include să ne împărtășim experiențele în cadrul unor astfel de întâlniri, făcând vizite la spitale, putem de asemenea, să acceptăm stagiari”, a precizat Prof. Dr. Ender Ödemiş, ACIBADEM

Colaborarea cu spitalele din Turcia se desfășoară și la nivel de stagieri. Cardiochirurgul Petru Șerban este unul din beneficiarii din Moldova care a avut oportunitatea să facă stagiu de practică pe parcursul ultimelor 3 luni în cadrul Secției de Chirurgie cardiovsculară din cadrul spitalului Acibadem Bakirkoy. Dr Petru Serban va implementa cunoștințele și experiența acumulată în țară.

Specialiștii din Turcia au mers sâmbătă la Institul Mamei și Copilului unde au consultat gratuit 12 cele din cele mai complicate cazuri de copii bolnavi de inimă și și-au exprimat opinia prețioasă pe marginea acestora. Consultațiile au avut loc alături de specialiștii din Republica Moldova.

În 2017 au fost preconizate evenimente în scop academic in domeniul neurochirurgiei pediatrice, urologiei, nefrologiei, gastroenterologiei.

Acibadem Hospitals Group in Moldova
Tel: 060999144 ; 022 876568
Facebook: Acibadem Moldova
Web: Acibadem.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente