(foto) Topul restaurantelor inedite din lume care te vor face să uiți de meniu

498405-11223683_965279166854832_6336051444341394573_o-1000-0da23947be-1475746435
Foto: brightside.me

Pe lumea asta există multe locuri inedite ce trebuie vizitate măcar o singură dată în viață, dar și specialități culinare pe care trebuie neapărat să le guști pentru ca să îți alinți papile gustative. În cazul în care îți place să călătorești, dar și dacă ești pasionat de cultura gastronomică, îți recomandăm 10 restaurante care îți vor tăia respirația.

#1. Ithaa Undersea, Maldive
Te-ai gândit vreodată să iei masa la 5 metri sub ocean? Și nu, nu este o glumă. Acum ai ocazia de a face asta! Ithaa, un restaurant din Maldive, situat în Oceanul Indian, îți poate oferi o asemenea experiență inedită. Restaurantul a devenit celebru în toată lumea și este considerat cel mai frumos restaurant din lume la momentul de față.

Photo Credit: cdn.travelmint.com
Photo Credit: cdn.travelmint.com

 

#2. Le Panoramic din Chamonix, Franţa

Restaurantul Le Panoramic este în vârful Alpilor Francezi, la o altitudine de 3.000 de metri deasupra nivelului mării. Turiştii care trec pragul acestui local se pot bucura de peisaje superbe, fiind serviţi cu preparate specifice zonei.

Photo Credit: peaktransfer.com
Photo Credit: peaktransfer.com

 

#3. Ali Barbour’s Cave Restaurant, Kenya

Un restaurant amenajat într-o grotă veche de peste 120.000 ani, aflată la 10 metri sub nivelul solului, unde ai cerul înstelat deasupra capului.

Photo Credit: afktravel.com
Photo Credit: afktravel.com

 

#4. Sierra Mar Restaurant, California

Acest restaurant californian este situat într-o rezervație naturală lângă San Francisco.

discoverandescapemrandmrssmithpostranchinn5

 

#5. The Signature Room at the 95th, Chicago

Restaurantul este situate la etajul 95 al clădirii John Hancock Center, oferind o vedere uimitoare a lacului Michigan. Dacă ajungeţi înainte de apusul soarelui, veţi putea vedea momentul în care iluminatul public transformă imaginea oraşului Chicago.

Photo Credit: omnihotels.com
Photo Credit: omnihotels.com

 

#6. Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania

Restaurantul Ngorongoro Crater Lodge, situat pe marginea craterului Ngorongoro din Tanzania, nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Locaţia oferă peisaje inedite ale Africii. Turiştilor le sunt puse la dispoziţie inclusiv binocluri pentru a putea vedea animalele din rezervaţie.

Photo Credit: brightside.me
Photo Credit: brightside.me

 

#7. Delaire Graff Restaurant, Africa de Sud

Aici te poți bucura de preparatele delicioase ale bucătăriei africane, de cel mai gustos vin dar și de unul dintre cele mai frumoase peisaje.

Photo Credit: dogears.today
Photo Credit: dogears.today

 

#8. Skyline Restaurant in Queenstown, Noua Zeelandă

Queenstown este o stațiune turistică unde vin în special pasionații de sporturi extreme. Pentru cei mai puțin dornici de adrenalină există acest restaurant care îți oferă o priveliște de neuitat.

Photo Credit: brightside.me
Photo Credit: brightside.me

 

#9. Le Jules Verne, Franța

Unul dintre cele mai renumite restaurante din Paris este situat în Turnul Eiffel, la o înălţime de 124 de metri. Aici puteţi combina un program cultural cu un tur gastronomic, locaţia oferind peisaje ale oraşului, spectacole de muzică bună şi oferta bogată a bucătăriei franceze.

Photo Credit: brightside.me
Photo Credit: brightside.me

 

#10. Grotta Palazzese, Italia

Ce zici de un prânz într-o grotă creată de natura? Marea a spart stânca și a creat două deschideri mari cu un diametru de 30 de metri. Priveliștea pur și simplu îți taie respirația.

Photo Credit: stunningplaces.net
Photo Credit: stunningplaces.net
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente