Lansarea filmului de mediu-metraj de Crăciun „UMBRA” se va produce la un eveniment caritabil, unde va avea loc un târg cu articole handmade de Crăciun ale copiilor cu necesități speciale de la Centrul Tony Hawks. Evenimentul se va desfășura pe 22 decembrie la cinematograful Odeon.

„Am decis ca premiera primului meu film de o asemenea amploare, la vârsta de 17 ani, să aibă un scop caritabil pentru a ieși din lumea pe care o creează scenariul și a aduce magia în lumea reală. E și o responsabilitate pe care mi-am asumat-o când am decis că vreau să fac film, dar și o datorie după câștigarea Premiului Național de Tineret pentru Activism Civic în 2016”, a menționat tânărul regizor.

Photo Credit: Liviu Rotaru

Photo Credit: Liviu Rotaru

În prima parte a scenariului, este abordată problema migrației și a satelor rămase pustii din Republica Moldova. La un moment dat, cineva decide să se întoarcă, află o poveste și decide să facă un gest de caritate.

La realizarea acestei producții a lucrat alături de co-scenaristul Alexandru Statnîi, cameramanul Andrei Colța și alți peste 50 de oameni, fiind susținut de Academia Nicolae Dumitrescu și Centrul Media pentru Tineri (ONG-uri).

10410829_846702958760488_8806446791839733024_n

Pe lângă târgul copiilor și film, invitații vor simți magia Crăciunului datorită unui deosebit ansamblu folcloric de colindători din satul Mereni (care apare și în film), ce ne va cânta LIVE.

Intrarea e liberă, dar oaspeții vor fi îndemnați să facă donații pentru inițiativa Centrul Tony Hawks.