(video) Maia Sandu, despre planurile PAS și pregătirile de alegerile parlamentare

564-maia-sandu
Foto: zdg.md

Astăzi, 18 decembrie, a avut loc ședința Consiliului Național Politic al PAS. Maia Sandu a vorbit despre planurile partidului și cum urmează să se pregătească de alegerile parlamentare.

„Aceste alegeri au confirmat că procesele democratice în Republica Moldova degradează vertiginos, iar instituțiile statului fără excepție s-a aliniat intereselor unui grup restrâns de oameni care le folosesc după bunul lor plac. Chiar și Curtea Constituțională a confirmat indirect că noi, cei care nu facem parte din acest grup, suntem pe cont propriu. Am văzut cum a fost ales procurorul general. Aceste exemple ne vorbesc despre planurile lor adevărate în raport cu instituțiile publice. Asta înseamnă că statul nu ne mai aparține. Este o concluzie tristă, dar trebuie să o cunoaștem”, a declarat președinta PAS.

Maia Sandu s-a arătat încă o dată indignată față de implicarea bisericii în campania electorală: „Ne dorim ca biserica din Republica Moldova să se implice mai mult în realizarea mai multor proiecte sociale și ajutorarea celor nevoiași, și să lase politica în mâinile mirenilor”.

Ce vom face noi, Partidul acțiune și solidaritate? În primul rând, ne consolidăm echipa. O să creăm organizații PAS în toate raioanele din țară, acolo unde nu am reușit să ajungem până acum. Îi invităm pe acești oameni care ne-au susținut în campanie să se alăture echipei și să ne sprijine în continuare pentru a ne pregăti de alegerile parlamentare. O să conlucrăm cu alte forțe de opoziție sănătoase, în special cu colegii de la Platforma DA. O să luptăm pentru modificarea cadrului legal pentru a elimina deficiențele din codul electoral. Vom insista ca cetățenii din diaspora să poată beneficia de condiții mai bune data viitoare și să poată să voteze . Vom insista pe modificare cadrului legal în raport cu finanțarea partidelor politice”, a spus Maia Sandu cu privire la planurile Partidului Acțiune și Solidaritate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente