Cele mai de succes companii din ţară au obținut trofee la Gala Antreprenorilor

gala-1

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) i-a premiat pe cei mai buni antreprenori din ţară, în cadrul unei gale organizate în premieră. Evenimentul festiv a adunat sute de oameni de afaceri, investitori dar şi diplomaţi străini acreditaţi la Chişinău. Cu mesaje de susţinere a mediului de business au venit premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Vlad Plahotniuc.

„Va fi o seară în care sarbătorim performanţa comunitătii de bussines din Republica Moldova. În care sper să vă simţiţi comod alături de colegi şi prieteni, alături de lideri de succes şi antreprenori de rezultate”, a declarat directorul general al AOAM, Andrei Crigan.

Şi fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc, a subliniat importanţa unui mediu de business prosper, care este un factor determinant în asigurarea bunăstării cetăţenilor, prin crearea locurilor de muncă bine plătite şi responsabilitate socială, scrie publika.md.

gala2

„Ţin să vă asigur că vom face ordine în ţară până la capăt, vorba unui clasic. Vom realiza în ţară investiţiile necesare ca economia ţării să devină performantă. Iar ţara noastră să devină atractivă pentru investiţii. Vă promit că vom face tot posibilul să creăm condiţii ca mediul de afaceri în Republica Moldova să se dezvolte. Vom găsi soluţii, vom face condiţii, vom creea oportunităţi ca mediul să nu se blocheze”, a precizat Vlad Plahotniuc.

gala3

Şeful Legislativului, Andrian Candu, care a condus anterior Asociaţia, a vorbit despre însemnătatea unui mediu economic sănătos pentru modernizarea ţării:

„Pe mediul de afaceri se ţine economia, de mediul de afaceri depind rezultatele şi bunăstarea unui stat şi a Republicii Moldova. Dar, în acest an, sper foarte mult că am reuşit şi din punct de vedere legislativ şi prin creaţia legilor să aducem măcar o mică contribuţie la bunăstarea afacerilor”.

gala4

Mediul de afaceri are toată susţinerea din partea Guvernului. Acest lucru a fost confirmat de Pavel Filip, prezent şi el la gală:

„Dezvoltarea mediului de afaceri, transformarea mediului de afaceri în Republica Moldova într-unul foarte atractiv şi confortabil este prioritatea de bază a Guvernului, pe care am onoarea să-l conduc”.

23 de laureaţi s-au învrednicit de premii acordate la cinci categorii. La acordarea trofeelor s-a ţinut cont de criterii cum ar fi cifra de afaceri, numărul de angajaţi, investiţii, profit şi exporturi.

gala5

Trofee au primit cele mai de succes companii din ţară, printre care Orange, pentru cele mai mari investiţii făcute, Rompetrol, pentru cea mai mare cifră de afaceri sau Agrofloris Nord, pentru cea mai mare valoare a exporturilor. Totalurile au fost făcute pentru anul 2015.

Totodată, la inițiativa AOAM, oamenii de afaceri au putut face donații proprii pentru susținerea a trei familii social-vulnerabile, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit organizatorilor, greutățile prin care trec Mădălina Ogorodnic (5 ani, suferă de surditate neurosenzorială bilaterală profundă), Valeriu Popov (29 ani, nevăzător și cu mâna stângă traumatizată) și familia Rusu din Chișinău (Grigore de 35 ani, nevăzător din naștere, Irina de 32 ani, slab văzătoare și cele două fete ale lor) i-au impresionat pe oamenii de afaceri, care s-au solidarizat și au donat pentru cauzele susținute de către AOAM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente