Primăria anunță ca va steriliza gratuit animalele de companie din Chișinău

bengal_cat_lying_wallpaper-cute-kitten-for-facebook

Primăria Chişinău anunţă despre lansarea, începând cu ziua de azi, 15 decembrie 2016, a programului municipal de sterilizare gratuită a animalelor de companie (câinilor şi pisicilor) din capitală.

Autorităţile locale au elaborat şi lansat proiectul la iniţiativa asociaţiilor de protecţie a animalelor, în special este vorba de voluntarii Asociaţiei obşteşti „Societatea Umană”.

Pentru realizarea programului, la prima etapă, au fost alocaţi circa 300 mii lei, ceea ce reprezintă sterilizarea a 400 de câini și 400 de pisici. Serviciile de sterilizare vor fi prestate de către Fundația de binefacere moldo-germană pentru protecția animalelor „LAIKA”, cu respectarea tuturor standardelor veterinare.

Programul are drept scop prevenirea creșterii numărului animalelor fără stăpân, precum și de a asigura acces tuturor persoanelor care deţin un câine sau o pisică la serviciile de sterilizare.

De menţionat că sterilizarea animalelor are mai multe avantaje, precum:

# Reduce riscul apariției tumorilor mamare;
# Împiedică apariția tumorilor ovariene;
# Împiedică apariția cancerului testicular;
# Previne apariția problemelor de prostată;
# Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual;
# Animalele sterilizate trăiesc mai mult!

Prin urmare, cetățenii, posesori de animale de companie, vor suna la numărul unic de telefon 022-74-7 5-20 pentru a înregistra comanda, iar în termen de 24 de ore vor fi apelați de clinica veterinară pentru programare la procedura de sterilizare.

Suplimentar, la prezentarea animalului la clinică, stăpânul acestuia va prezenta următoarele acte: copia buletinului de identitate, certificatul de înregistrare a animalului eliberat de către ÎMGFL (dacă există), declarația privind sterilizarea animalului, care va fi completată la clinică. După sterilizare, animalului i se va aplica pe urechea stângă un tatuaj cu număr de identificare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente