La Cahul ar putea fi ridicat un monument în memoria victimelor Holocaustului

8409107_orig

Ministerul Culturii inițiază, începând cu 14 decembrie 2016, consultarea publică a proiectul hotărârii de Guvern privind edificarea în oraşul Cahul, a monumentului în memoria victimelor Holocaustului.

Proiectul Hotărârii de Guvern a fost elaborat în conformitate cu prevederile art.7 alin.(1) din Legea monumentelor de for public nr.192 din 30 septembrie 2011(Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2011, nr. 197-202, art.569), în baza deciziei pe acest subiect a Consiliului orăşenesc Cahul, nr. 8/28(13/28)-XXV din 10.11.2016.

Monumentul în memoria victimelor Holocaustuluiva fi edificat în scuarul din preajma blocului locativ nr. 37 de pe str. Ştefan cel Mare, pe locul fostului ghetou, care a existat în or. Cahul în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Cheltuielile pentru lucrările de proiectare şi edificare a monumentului, precum şi lucrările de amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din surse financiare din contul Asociaţiei Evreilor din Moldova – foşti deţinuţi ai nazismului şi a Centrului Evreiesc de binefacere „HĂSĂD IEGUDA”.

Proiectul hotărârii de Guvern a fost plasat pe data de 14 decembrie 2016, pe pagina web a Ministerului Culturii spre consultare publică, la rubrica Transparență decizională/Proiecte de decizii.

Recomandările privind proiectul în cauză pot fi expediate până la data de 27 decembrie, curent, în adresa Ritei Garconița, consultant principal, Direcția patrimoniu cultural, tel.: 022 238 067, e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente