Scrisoare deschisă către Diasporă din partea organizatorilor Galei Studenților Originari din Republica Moldova

foto11

Organizatorii Galei Studenților Originari din Republica Moldova au semnat o scrisoare către diasporă în care le spune că putem avea în Moldova primul proiect organizat de Diasporă, pentru Diasporă, prin contribuțiile Diasporei.

„Dragă Diasporă,

În această toamnă, mai mult ca niciodată, ai demonstrat că ești o voce, că îți pasă de ce se întâmplă acasă, că ește activă, mobilizată, că ești o forță! Cei de acasă trebuie să te cunoască mai bine și să audă ce ai de zis. Iar Gala Studenților Originari din Republica Moldova este evenimentul perfect pentru aceasta. Aflată la cea de-a IV-a ediție, Gala continuă să promoveze tinerii talentați de peste hotare, în a căror potențial crede și pe care îi vrea implicați în realitatea de acasă.  Evenimentul premiază studenții de succes originari din Republica Moldova care își fac studiile peste hotare, oferindu-le astfel o nouă motivație de a reveni sau de a se implica în societatea de acasă de la distanță.

Anul acesta Gala intenționează să nu se limiteze doar la o ceremonie de premiere, ca în anii precedenți, fiindcă talentul tinerilor din diasporă trebuie valorificat cu adevărat. Astfel, ediția 2016, oferă cuvântul acestor tineri, la propriu, pentru că ei au ce ne spune! Rubricile GSORM Talks și „Reveniri care inspiră” vor aduce în scenă 6 astfel de tineri care își vor împărtăși ideile asupra unui subiect ce ține de realitățile de acasă.  Pentru mai multe detalii despre programul Galei din acest an, vă invităm să accesați pagina campaniei de crowdfunding pe guvern24.org care conține o descriere detaliată a schimbărilor din acest an.

Experiențele anterioare ne-au arătat că noi, comunitatea studenților, absolvenților de peste hotare și implicit Diaspora vom fi mai consolidați atunci când vom avea capacitatea de a ne organiza de sine stătător evenimentele fără o implicare din partea unor factori politici. Acest lucru ni-l dorim pentru ediția din acest an a Galei, care va avea loc pe 28 decembrie la Teatrul Eugene Ionesco și la care vor participa peste 200 de studenți și absolvenți de peste hotare.  Numai o Gală maturizată, independentă și neinfluențată de interese politice poate avea un impact cu adevărat vizibil, pe care toți ni-l dorim în Republica Moldova.

Doar cu implicarea ta, dragă Diasporă, putem avea acasă primul proiect organizat de Diasporă, pentru Diasporă, prin contribuțiile Diasporei.  Contribuie și ajută-ne să ne desfacem aripile!

Noi, echipa de organizare a Galei, vrem ca în 2016 să spargem gheața și să demonstrăm că tinerii activi care se află în Diasporă sau care deja au revenit acasă se pot mobiliza pentru a organiza evenimente cu impact.

Susține Gala și ajut-o să devină primul proiect al diasporei organizat acasă pentru diasporă și finanțat de diasporă!

gala11

Cu drag,

Echipa GSORM 2016”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente