(foto) Două seri de magie cu degustații Wine Friendly

_dsc8950

Sfârșitul săptămânii trecute a culminat cu primele două evenimente din seria magică a campaniei „Wine friendly”. Astfel, două localuri din capitală, pretendente la titlul de „Wine friendly”, au găzduit degustații a 10 produse vinicole: spumante, vinuri albe și roșii cu IGP, peliculare dar și divinuri, care sunt nouatea acestei ediții – toate fiind combinate cu gustări alese, perfect asociate cu tipul și aromele vinurilor propuse spre degustație.

Vineri, 9 decembrie, oaspeții restaurantului „Meating point”, ghidați de sommelierul Ina Șanghina, au degustat vinuri de la companiile Rădăcini, Cricova, Bostavan, Ialoveni și Bardar. Iar sâmbătă, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, a îndrumat amicii vinului în degustația corectă a vinurilor Moldovei la wine bar „Embrago”. Invitații au avut ocazia să cunoască produsele vinăriilor Minis Terrios, Pelicanul Negru, Gogu Winery, Carpe Diem și Equinox.

 

_dsc8720

 

Toți participanții la serile Wine Friendly au avut ocazia să participe la tombola ediției, având astfel șansa să câștige bilete la ediția Magică al Vernisajului Vinului sau un coș ce conține cele 5 vinuri degustate la master-class-ul.

Începutul acestei săptămâni va fi completat cu următoarele evenimente Wine Friendly:

#1. Kiku Steak & Wine – 13 decembrie, unde participanții vor putea degusta vinuri de la Nisporeni, Chateau Vartely, Purcari, Vinuri de Comrat, Barza Albă, fiind ghidați de Nicolae Luca;

#2. Beef, Meat & Wine – 14 decembrie, cu degustația produselor de la Maurt, Bostavan, Timbrus, DK, Castel Mimi, ghid în această seară fiind Andrian Digolean.

 

_dsc8951

 

Alege un local „Wine Friendly”!

Dacă alegi un local care este acreditat „Wine Friendly”, acolo vei găsi o selecție impunătoare de vinuri, un meniu select și o atmosferă prietenoasă. În plus, restaurantele deținătoare ale acestui titlu împărtășesc o pasiune deosebită pentru vinurile de calitate, pe care ți le vor recomanda, te vor ajuta să le alegi și ți le vor servi ca la carte. Pentru o experiență culturală și gustativă de excepție, intră într-un „Wine Friendly Restaurant”, unde selecția vinurilor face un tandem armonios cu meniul gastronomic.

Urmărește-ne pe  pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a te înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

 

_dsc8970

 

Despre programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

_dsc8735

_dsc8942

_dsc8780

_dsc8786

_dsc8823

_dsc8965

_dsc8893

_dsc8914

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente