Doi studenți din Moldova au primit burse de studii de o mie de euro de la Casă Regală a României

16009900_big1481546384

La Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei a avut loc astăzi ceremonia de înmînare a burselor de studii „Regele Ferdinand” și „Regina Maria” studenţilor de la această instituţie, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Principele Radu al României, președintele Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu, ministrul Educației, Corina Fusu, Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, profesori şi studenţi.

În discursul său, rectorul Universităţii AŞM, Maria Duca, a mulţumit pentru faptul că instituţia pe care o conduce a fost selectată pentru acest eveniment de către Casa Regală dintre cele peste 20 de universităţi din R. Moldova.

„Sîntem onoraţi de prezenţa în cadrul instituţiei noastre a Principelui Radu al României, personalitate marcantă care s-a manifestat pe plan social, cultural şi ştiinţific, şi, mai cu seamă, în domeniul ştiinţelor militare, fiind ales, în 2015, doctor honoris causa al Universităţii AŞM”, a accentuat Maria Duca.

La rîndul său, Principele Radu al României a menţionat că R. Moldova este „o ţară binecuvîntată şi încercată”, iar această întîlnire se înscrie în şirul manifestărilor consacrate împlinirii a 150 de la fondarea Casei Regale.

Potrivit sursei citate, în afară de cele două burse, pe viitor Casa Regală va mai institui alte două pentru studenţii Universităţii din Comrat – bursele „Regele Mihai” şi „Regina Ana”.

În posesia bursei „Regele Ferdinand” a intrat masterandul de la Facultatea Ştiinţe Exacte (chimie), Daniel Podgornîi, iar bursa „Regina Maria” va primi Ana Nastasiu, studentă la aceeaşi facultate (specialitatea informatică).

Daniel Podgornîi a mulţumit pentru onoarea care i-a fost oferită şi a afirmat că această bursă o va dona copiilor bolnavi de cancer.

În anul de studii 2015-2016, de cele două burse au beneficiat Mihail Cărăuş şi Olesea Tabără, studenţi ai Facultăţii Ştiinţe Naturale. Bursa Casei Regale este de 1.000 de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente