PAS despre numirea lui Harunjen: Este neconstituțional. Vom depune o sesizare la Curtea Constituțională

2

Președintele Nicolae Timofti a învestit pe Eduard Harunjen în funcția de procuror general, fapt ce a trezit nemulțumira societății civile și a partidelor de opoziție. Partidul condus de Maia Sandu afirmat că numirea lui Harunjen este anti-cetățenească și că vor depunde o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea decretului de numire a lui Harunjen în calitate de Procuror General

Mai jos vedeți mesajul postat pe pagina oficială de facebook a partidului:

Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că decizia de numire a lui Harunjen în funcția de Procuror General este anti-cetățenească, pentru că astfel se încalcă dreptul cetățenilor de a beneficia de o reală reformare a justiției și de acțiuni concrete ce ar sancționa hoții și corupții, dar și ilegală, deoarece aprobă un concurs ilegal organizat de un consiliu ilegal. Și mai grav este faptul că Harunjen nici nu putea fi admis la concurs, pe motiv că a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor din postura sa de Procuror General interimar, încălcându-se astfel condițiile de eligibilitate.

Vom depune la Curtea Constituțională sesizarea cu privire la neconstituționalitatea decretului de numire a lui Harunjen în calitate de Procuror General, prin intermediul domnului deputat Grigore Cobzac, care a susținut inițiativa noastră.

Cetățenii merită un Procuror care să muncească în interesul lor și să oprească toate schemele frauduloase de îmbogățire a celor de la guvernare, și nu o persoană lipsită de integritate ce va închide ochii la dezmățul din justiție.

Amintim că ieri, 8 decembrie, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret de numire a domnului Eduard Harunjen în funcția de Procuror General pentru un mandat de șapte ani, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente