(foto, video) Gala Premiilor ONU 2016: Activiștii câștigători care au excelat în promovarea drepturilor omului în Moldova

dare1
Foto: Photo Credit: Nati Vozian

La 8 decembrie 2016, Organizația Națiunilor Unite în Moldova (ONU) a premiat realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2016.

Câștigătorii Galei ONU 2016 sunt:

Dmitry Kuzuk, preşedintele Fundaţiei „Lumea şanselor egale” din Bender

Photo Credit: Дмитрий Кузук
Photo Credit: Дмитрий Кузук

Premiul i-a fost acordat pentru activitatea sa remarcabilă în incluziunea socială şi lupta împotriva stereotipurilor, prejudecăţilor şi discriminării persoanelor cu dizabilităţi.

Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „Low Vision”

Pentru activitate remarcabilă privind incluziunea socială pentru persoane cu deficienţe de vedere de pe ambele maluri ale Nistrului

Asociația Keystone International Moldova

Photo Credit: Keystone Moldova
Photo Credit: Keystone Moldova

Pentru suportul remarcabil în dezvoltarea serviciilor comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale.

Nati Vozian și proiectul DARE2Change

Photo Credit: Nati Vozian
Photo Credit: Nati Vozian

Pentru activism civic remarcabil în domeniul drepturilor omului, DARE2Change este primul program de liderism pentru persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova.

Canal Regional

Photo Credit: Ludmila Topal
Photo Credit: Ludmila Topal

Pentru seria de emisiuni „Şanse egale” cu privire la drepturile fundamentale ale omului şi grupurilor discriminate din Republica Moldova.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova

Pentru contribuţia substanţială în reformarea sectorului justiţiei, precum şi la îmbunătăţirea legislaţiei naţionale privind finanţarea publică a organizaţiilor non-guvernamentale.

Premiul special pentru un film autobiografic: Tamara Andrieș

Photo Credit: Keystone Moldova
Photo Credit: Keystone Moldova

Organizată începând cu 2004 în fiecare an cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Gala Premiilor ONU are drept scop evidenţierea şi premierea celor mai valoroase, inovatoare, eficiente și participative iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente