De Ziua Internațională Anticorupție, 9 decembrie, Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a premiat câştigătorii concursului „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. Competiția este parte a campaniei sociale „EU – pentru educaţie prin integritate” și are loc cu sprijinul proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de Programul Națiunilor Unite (PNUD), cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Concursul s-a desfășurat în perioada 16 septembrie – 2 noiembrie, fiind prezentate peste 300 de lucrări semnate de elevii şi studenţii școlilor şi colegiilor de arte din țară. În desenele lor, autorii şi-au expus propria viziune faţă de fenomenul corupţiei din Republica Moldova. Juriul a analizat şi desemnat 13 lucrări câștigătoare. Alţi 40 copii s-au ales cu premii de consolare.

Astfel, câștigători ai premiului mare au fost desemnaţi:

– Adriana Cujba, 17 ani (Chișinău),
– Alin Stîrcu, 12 ani (Fălești),
– Antonela Iațco, 12 ani (Șoldănești),
– Ana Vacarciuc, 12 ani (Șoldănești),
– Gabriela Stroici, 13 ani (Telenești),
– Ala Rudei, 17 ani (Șoldănești),
– Iana Ceburciu, 16 ani (Șoldănești),
– Adriana Cebotari, 10 ani (Șoldănești),
– Anastasia Grubaia, 11 ani (Bălți),
– Ana Teleagă, 14 ani (Chișinău),
– Ana-Maria Tatarenco, 9 ani (Șoldăneșt),
– Tatiana Seraciova, 12 ani (Telenești)
– Ana Bahrim, 18 ani (Chișinău).

Desenele tinerilor s-au regăsit în 4000 de Calendare a Integrităţii – 2017, care vor fi distribuite autorităţilor centrale şi locale, precum şi profesioniştilor din diferite domenii pentru cultivarea spiritului de toleranţă zero faţă de corupţie. Totodată, peste 50 de lucrări sunt expuse în galeria sediului Muzeului Național de Arte în perioada 9 – 23 decembrie.

1

2

3