Călătoria cu troleibuzul pe timp de noapte ar putea costa mai scump

1480613787_troleibuz-22
Foto: rtec.md

Troleibuzele, care circulă pe timp de noapte prin Chișinău, ar putea avea un program redus în timpul săptămânii și altul prelungit – în week-end. De asemenea, prețul unui bilet de călătorie ar putea fi majorat în perioada nocturnă.

Sunt doar câteva dintre propunerile lansate miercuri de către membrii proiectului „Orașul Meu” pentru Regia Transport Electric, în cadrul unei dezbateri publice la Primărie. Decizia finală o poate lua doar Consiliul Municipal, scrie realitatea.md.

Coordonatorul proiectului, Adrian Pleșca, spune că vrea o îmbunătățire a circulației nocturne a troleibuzelor. Acesta a propus ca de luni până vineri să fie micșorat programul până la ora 1, pentru nu esre rentabil să circule până la 2, iar în schimb să fie extins programul de lucru până la ora 3 în zilele de weekend în perioada primăvară-vară-toamnă.

Pleșca a găsit o alternativă pentru echilibrarea pierderilor din bugetul municipal pentru acest nou serviciu pus la dispoziția locuitorilor capitalei.

„Venim cu propunerea de majorare a taxei de călătorie pe timp de noapte. E clar că nu putem să lăsăm atât de multe lacune în bugetul municipal. Proiectul Orașul Meu a realizat un sondaj pe o margă de 1800 de oameni. 52% au fost de acord cu majorarea prețului. 45% au fost de acord până la 3 lei, și 42% până la 4 lei”, a menționat Pleșca.

Proiectul transportului nocturn a fost avizat pozitiv unanim de către comisia transport a CMC, ca să fie pus în aplicare urmează să fie votat și la  ședința CMC.

În prezent, în Chișinău circulă aproximativ 300 de troleibuze, începând cu ora 06:00 şi până la ora 23:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente