Un muzeu al canabisului se va deschide vineri în Uruguay

the-culture-high2x

În Uruguay, prima țară care a legalizat producția, distribuția și consumul de marijuana, se va deschide vineri un muzeu dedicat acestei plante, „pentru a conecta oamenii care iubesc natura, arta și știința”, a indicat directorul acestuia, informează Agerpres.

„Muzeul canabisului din Montevideo” (MCM) va „continua istoria bogată a libertăților pe care Uruguay-ul le-a adoptat întotdeauna într-o manieră avangardistă”, au precizat marți, într-un comunicat, fondatorii muzeului.

Instituția poate conta pe sprijinul echivalentului său din Amsterdam — Hash, Marihuana & Hemp Museum — care a furnizat plante și accesorii ce vor fi în curând expuse în noul muzeu, situat în apropiere de Rio de la Plata, în capitala Uruguay-ului, se mai precizează în comunicat.

Această țară din America de Sud a adoptat în decembrie 2013 o lege controversată care permite trei moduri de acces la canabis: cultivarea acasă pentru consum personal, apartenența la un club de canabis pentru plantarea la comun și achiziționarea de marijuana produsă de companii private.

Președintele uruguayan, Tabaré Vázquez, a anunțat în mod repetat în acest an deschiderea unui registru al consumatorilor care pot cumpăra canabis din farmacii, condiția fiind ca aceștia să fie cetățeni uruguayeni sau rezidenți în această țară de peste 2 ani, ceea ce exclude turiștii străini. Cu toate acestea, registrul nu a fost încă înființat, iar punerea în aplicare a acestui aspect al legii a fost amânată până în 2017.

Statul percepe între 10 și 13% din veniturile rezultate în urma acestei comercializări, la care se adaugă prețul licențelor plătite de către producători.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente