Omorul de Strășeni: Tânărul de 17 ani, reținut în Ungaria, va fi extrădat în decurs de 40 de zile

collageplad-e1481022799980-1140×641

Tânărul de 17 ani, dat în căutare internațională pentru omorul Cristinei Parhomenco, este acum reținut de poliția ungară. Potrivit procurorului de caz, Alexandru Rață, oamenii legii au admis căutarea lui și demersul de arest, iar acum se așteaptă hotărârea privind extrădarea.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Natalia Bucur-Bandas,  a declarat pentru #diez că procedura de extrădare durează 40 de zile. „În conformitate cu Convenția europeană cu privire la extrădare, inițial sunt transmise un set de documente prin canalele diplomatice cu privire la extrădarea persoanei, apoi documentele sunt examinate de autoritățile ambelor țări, timp de 40 de zile, ulterior se decide când va avea loc procedura de extrădare”, a subliniat Natalia Bucur-Bandas.

Amintim, că adolescentul de 17 ani, implicat în omorul Cristinei Parhomenco şi dat în căutare internațională, a fost prins la graniţa României cu Ungaria. Tânărul a fugit în România, imediat după ce, împreună cu alți trei tineri, au omorât fata de 14 ani din Strășeni. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar cel mai mic, de 13 ani, nu poate fi cercetat penal și este acasă. Tinerii au fost puși sub acuzare pentru omor intenționat prevăzut de art. 145 al Codului Penal.

Totodată, patru persoane au fost suspendate din funcții în urma anchetei deschise de Ministerul de Interne în cazul fetei ucise la Strășeni. Este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Direcției ordine publică de la Strășeni, șeful Poliției criminale și un polițist de sector.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a dispărut pe 25 noiembrie. În data de 30 noiembrie, a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente