(video) Supermarketul viitorului – fără case de marcat şi fără uşi. Iei produsul şi pleci

amazon-go-store-no-registers-or-lines

Cum ar fi să intri, pur şi simplu, într-un magazin, să iei ce produse vrei de pe rafturi, apoi să pleci, fără să mai stai la coadă pentru a plăti? Sună prea bine pentru a fi adevărat? Gigantul american Amazon s-a gândit exact la acest lucru şi după mai mulţi ani de muncă a realizat un supermarket unde poţi intra şi pleca cu produsele pe care le doreşti fără să mai fii nevoit să stai la coadă, informează Business Magazin.

Magazinul se numeşte Amazon Go, se află chiar lângă sediul companiei, în Seattle, şi este în momentul de faţă în stadiul de pilot, fiind accesibil doar angajaţilor, dar din 2017 va fi deschis şi publicului larg.

Cum funcţionează? La intrare scanezi cu telefonul un terminal apoi tot ce iei din supermarket este adăugat în portofelul tău virtual şi când ai ieşit ţi se deduce suma din contul tău Amazon.

Reprezentanţii companiei au spus că magazinul utilizează tehnologii ce sunt implementate în maşinile autonome, folosindu-se de senzori, viziune computerizată (computer vision) şi procese de învăţare (machine learning) pentru a determina ce produse a luat cumpărătorul de pe raft.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente