Adolescentul dat în căutare pentru omorul fetei din Strășeni a fost reținut

collageplad

Tânărul de 17 ani, dat în căutare pentru omorul Cristinei Parhomenco, a fost reținut de către colegii din România și urmează să fie extrădat în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de surse din cadrul Procuraturii raionului Strășeni pentru diez.md.

Potrivit forțelor de ordine, în urma comunicării parvenite din partea Biroului Național Central Interpol Budapesta a fost anunțată reținerea cetățeanului Vitalie Vlad, suspect în cazul omorului minorei de la Strășeni, înregistrat acum cîteva zile.

Acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova la data de 27 noiembrie 2016, traversând Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, destinația România.

La data 2 decembrie 2016 persoana în cauză a fost anunțată în căutare pe canalele Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol. Prin urmare, la data de 5 decembrie 2016 pe numele acestuia a fost emisă notiță roșie, infractor periculos care a comis o infracțiune extrem de gravă, în grup și din motive sadice.

Reamintim că, adolescentul a fugit în România, imediat după ce, împreună cu alți trei tineri, au omorât fata de 14 ani din Strășeni. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar cel mai mic, de 13 ani, nu poate fi cercetat penal și este acasă. Tinerii au fost puși sub acuzare pentru omor intenționat prevăzut de art. 145 al Codului Penal.

Astfel, învinuiții sunt acuzați că au săvârșit un omor intenționat, cu bună știință, asupra unui minor, de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice.

Pe marginea acestui caz, Inspectoratul General al Poliției a pornit o anchetă de serviciu privind acțiunile întreprinse de polițiștii IP. Totodată, au fost suspendați din funcții șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Secției ordine publică, șeful Serviciului poliției criminale și ofițerul de sector din cadrul IP Strășeni, responsabili de documentarea cazului dat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente