Igor Dodon susţine că numirea sa în funcţie se tergiversează intenţionat

Igor Dodon
Foto: Privesc.eu

Preşedintele ales, Igor Dodon, e de părere că numirea sa în funcţie este tergiversată intenţionat. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că oponenţii săi politici, Maia Sandu şi Andrei Năstase, fac jocul actualei guvernări, contestând în diferite instanţe rezultatele alegerilor, iar între timp, Guvernul pune în aplicare reforme pe care el le-ar bloca, transmite IPN.

Preşedintele ales a spus că nu ar admite majorarea vârstei de pensionare, nu ar admite deschiderea unui oficiu NATO la Chişinău şi nici numirea procurorului general din rândul candidaţilor înaintaţi, despre care a spus că „nu merită această funcţie”.

Potrivit lui Igor Dodon, Maia Sandu, contracandidata sa la alegerile prezidenţiale, intenţionat depune recursuri în instanţele de judecată în ultima zi, pentru ca procesul să se întindă cât mai mult posibil şi Curtea Constituţională să întârzie convocarea şedinţei de validare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Igor Dodon a făcut referire la legislaţie, spunând că învestirea sa în funcţie nu trebuie să aibă loc mai târziu de 26-27 decembrie.

La o solicitare a IPN privind data convocării şedinţei de validare a rezultatelor alegerilor, Curtea Constituţională a reiterat că decizia se va lua după examinarea tuturor contestaţiilor în instanţele de judecată.

Echipa Partidului Acţiune şi Solidaritate, solicitată de IPN, a precizat că Maia Sandu a iniţiat două cauze electorale în instanţele judecătoreşti. Una dintre acestea a fost finalizată cu decizie definitivă şi irevocabilă, iar în cealaltă astăzi expiră termenul de depunere a recursului la CSJ împotriva hotărârii Curţii de Apel Chişinău. Echipa PAS anunţă că va fi depus recursul. La fel, există dosarul iniţiat de cetăţenii din diasporă, la care s-a expus doar prima instanţă, cauza urmând a fi examinată atât în apel, cât şi în recurs.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente