Elevii Liceului „Ion Creangă” pot face voluntariat direct în cadrul instituției

12360294_506945122816953_5307586067930320961_n
Foto: Senatul Elevilor L.T. „Ion Creangă”

Liceul Teoretic „Ion Creangă” a obținut statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat, la inițiativa Senatului Elevilor. Astfel, elevii din liceu vor avea posibilitatea să facă voluntariat direct în cadrul școlii, acumulând orele respective înscrise în carnetele eliberare de Senat fără a părăsi liceul.

Acest merit îi aparține Senatului Elevilor din instituție, structură coordonatoare a activității de voluntariat. Inițiativa a fost de mai mult timp gândită de actualul președinte al Senatului, ulterior devenind posibilă datorită unui grup de lucru format recent. Certificatul le oferă elevilor posibilitatea de a acumula ore de voluntariat direct în cadrul instituției, acesteia fiindu-i permisă eliberarea carnetelor de voluntari.

Pentru a crea o structură cât mai independentă, echipa managerială și membrii Senatului au decis ca postul de coordonator de voluntari să fie ocupat tot de un elev, acesta fiind Gabriel Paraschiv, în prealabil, membru al grupului de lucru căruia i se datorează realizarea.

 

15320503_1172546882826999_183025019_n

 

1226

„Liceul Ion Creangă găzduiește unii dintre cei mai activi voluntari din republică doar în calitate de elevi, ceea ce este nedrept în raport cu ei, astfel că, ducând faima liceului, nu sunt apreciați pentru ceea ce fac chiar în incinta instituției. După ce am realizat acest fapt a venit ideea de a oferi elevilor posibilitatea de a face același lucru direct în cadrul școlii, ceea ce înseamnă că toate reținerile după lecții pentru a amenaja holul, a pregăti un eveniment sau a repeta programul unui cenaclu vor fi de astăzi înainte cotate drept ore de voluntariat, disponibile, pe bază de aplicari, oricărui elev care satisface cerințele (are peste 14 ani și este activ). Mă mândresc nespus cu această victorie și o consider cea mai importantă pe întreaga durată a mandatului meu. Și bineînțeles îi mulțumesc echipei manageriale pentru receptivitate și susținere, și în special grupului de lucru care a manifestat un înalt nivel de dedicație aducându-ne această realizare”, menționează Alexandru Ursu, președintele Senatului Elevilor.

După alte spuse ale reprezentanților elevilor, în ziua de astăzi voluntariatul este o activitate esențială pentru tineri, iar sistemul de învățământ nu propune ore opționale sau cel puțin facilități efective la acest capitol, elevii fiind nevoiți să se descurce singuri, creându-și condițiile necesare pentru a merge în pas cu lumea, fapt din care a și derivat ideea crengienilor.

Pot afirma cu mândrie că Liceul Teoretic „Ion Creangă” găzduiește cei mai activi voluntari din municipiul Chișinău. Sunt nespus de bucuroasă că în sfârșit, munca lor va fi apreciată, căci anume acești elevi sunt mereu cei a căror receptivitate nu poate fi comparată”, mărturisește Veronica Burbulea, un alt membru al grupului de lucru implicat.

Începutul activității de voluntariat se plinifică pentru luna ianuarie, după intrarea în funcție a noului președinte care urmează să fie ales în ultima săptămână a primului semestru.

Pe lângă obținearea certificaului, Senatul Elevilor Liceului Teoretic „Ion Creangă” se mândrește cu un număr mare de realizări și proiecte de la organizarea evenimentelor (schimbul de cărți „Pagini de Cafea” sau discuțiile cu oamenii iluștri) până la parteneriate cu diverse asociații obștești din municipiu (Mișc Lumea sau Tinerii Moldovei). Toate activitățile pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a Senatului.
12311193_500548116789987_8160345854986672829_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente