Cunoaște-i pe cei cinci finaliști ai proiectului „Provocarea inovațională Îmi pasă”

Startup Stock Photos
Foto: Startup Stock Photos

În perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2016, utilizatorii platformei de raportare civică www.imipasa.md au avut şansa de a înainta idei de proiecte comunitare. Până la finele lunii octombrie, au fost depuse 83 de dosare. Bazându-se pe criteriile de selectare: implicarea comunității în realizarea proiectului, fezabilitatea financiară a proiectului, durabiilitatea proiectului, considerarea intereselor grupurilor social-vulnerabile – juriul a selectat cinci proiecte care vor beneficia de finanțare:

1. Renovarea bibliotecii școlare – spațiu comunitar prietenos elevilor, Liceul Teoretic „Pan Halippa”, or. Edineț

idee1

Scopul proiectului este de a transforma biblioteca liceului „Pan Halippa”, din orașul Edineț, într-un spațiu prietenos, atractiv pentru elevi și profesori, biblioteca să devină centrul comunității școlare, oferind accesul la fondul de carte existent pentru 412 elevi și 28 de profesori. Implementarea acestui proiect ar satisface interesele și necesitățile grupurilor de elevi dotați, grupurilor social-vulnerabile, cadrelor didactice, părinților și partenerilor existenți. Liceul nu dispune de spațiu pentru cabinet metodic, de aceea sala de lectură va deveni centrul de activitate al cadrelor didactice în timpul orelor libere.

2. Art-Zebras, Uniunea Elevilor din Republica Moldova

idee3

În ultimele șase luni s-au produs 116 accidente cu tamponarea pietonilor, iar în 32 de cazuri au fost implicați copii. Uniunea Elevilor din Moldova vine cu o soluție alternativă – modificarea aspectului zebrelor în preajma instituțiilor de învățământ.

3. Cișmea comunitară în parcul Zaikin, Chișinău, ONG Oberlicht

idee2
Scopul proiectului este de a consolida comunitatea locală prin reabilitarea scuarului Zaikin de la intersecția străzilor Sf. Andrei și I. Zaikin. În master-planul proiectului sunt prevăzute principalele funcții caracteristice pe care să le însușească viitorul parc reabilitat: centru comunitar, platformă de joacă pentru copii, teren pentru sport, cișmea cu apă potabilă. La realizarea proiectului vor participa și locuitorii zonei adiacente parcului.

4. Creăm un mediu sănătos pentru copiii cu autism, SOS AUTISM, Chișinău

idee4

Crearea unui mediu protejat pentru copiii cu TSA prin renovarea WC-urilor și băilor și ajustarea lor la necesitățile copiilor cu TSA. Aceasta se va realiza prin următoarele activități: 1. Înlocuirea țevilor vechi cu țevi noi, instalarea unui boiler; 2. înlocuirea chiuvetelor vechi și puternic deteriorate cu chiuvete noi.3. Renovarea totală a WC-urilor pentru copii astfel încât acestea să devină un loc comod de utilizat, bine igienizat și protejat, ajustat la standardele moderne, dar și un loc de terapie/instruire a copiilor cu TSA. 4. Instalarea unui WC separat destinat maturilor.

5. Cu pași mici spre realizări mari, liceul Ivan Vazov, Taraclia

idee5

Scopul proiectului este de a crea condiții favorabile și de siguranță pentru educarea a 354 de elevi ai liceului teoretic „Ivan Vazov” din orașul Taraclia. Proiectul urmează să repare pardoseala în cele șapte săli de clasă. Proiectul va fi co-finanțat în proporție de 49% de către autoritățile publice locale, iar în procesul de renovare vor fi activ implicați și părinții elevilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente